Odpovedal: Jara
Re: Manžel mi kontroluje, čo jem
(číslo príspevku 247.800, zo dňa 08.07.2015. videné 266x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 247800:
Mária je tu viac problémov.
Tlak zo strany manžela nie je dobré riešenie. Plus predstava, že všetko sa vyrieši stravou. Nepíšete nič o pohybových aktivitách. Podporu manžela by ste mali vtedy, keby spolu s vami robil nejaký šport alebo akúkoľvek vhodnú fyzickú aktivitu. Tým by vás možno dokázal motivovať.
Druhá strana problému ale je to, že vy sa ho ako keby snažíte presvedčiť, že všetko je takto v poriadku. Otázka je, či ste na začiatku vášho vzťahu tiež mali podobnú váhu ako teraz, alebo ste pribrali po tehotenstve. Ak až po, tak sa dá rozumieť jeho nespokojnosti. A ťažko obhájite, že 166/74 je v norme.
Je to ale aj vec vašej vzájomnej komunikácie, a tam vidím tiež problém.
Ďalšia vec: prečo si myslíte napríklad, že plnotučný jogurt je zdravší ako nízkotučný? A čo tak obyčajný, niekde uprostred? Banán pred spaním - zbytočný, treba trošku poznať základné fakty o metabolizme...lepšie je určite jablko, keď už musíte večer ovocie.
A ešte otázka: ak večer cítite hlad ("hladujete" po jogurte)neskúsili ste to aspoň dva dni po sebe prekonať? Verte, že na tretí deň už hlad nebude taký silný. Veď keď chcem dosiahnuť niečo, čo som doteraz nemala, musím pre to urobiť niečo, čo som doteraz neurobila...