Odpovedal: Dagmar
Re: povinná mamografia?
(číslo príspevku 247.075, zo dňa 11.03.2015. videné 329x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 247075:
Aky bol nalez? V popise byva niekedy dane aj odporucanie, v akych intervaloch je potrebna mamograficka kontrola, napr. kazde dva roky a podobne. Ak nie, vramci preventivnych prehliadok Vas gynekolog palpacne oba prsniky prehmata a sam urci, ci Vas posle na sonograficke vysetrenie prsnikov - alebo ak ma dany pristroj v ambulancii, moze tak urobit i sam, to iste sa tyka odporucenia na opakovane mamograficke vysetrenie.
Nemiestna poznamka danej radiologickej asistentky - uprimne, tu si musite urcit priority, je pre Vas dolezita istota ohladne zdravia Vasich prsnikov, alebo to zanechate tak kvoli neadekvatnej poznamke 1 osoby? Kedze ste dospela zena, kladiem si otazku, preco ste ju priamo na mieste nekonfrontovali. Casto to staci na vyriesenie problemu. Ako pacientka mate pravo na solidny pristup a nie ste povinna prehltnut poznamky tohoto typu, dalo sa to povedat aj uplne inak.
Mozete zmenit stredisko a nechat si urobit mamografiu inde, ale ani to Vam nezaruci, ze sa opätovne nestretnete s niecim podobnym.
Na prvom mieste by malo stat Vase zdravie a ak sa s Vami niekto nabuduce bude bavit podobnym sposobom, tak reagujte, konfrontujte a ak nepomoze, stazujte sa u lekara/radiologa na konkretnu asistentku.
Vsetko dobre.
P.S. ano, zien s mensimi prsnikmi je viac nez dost, takze nabuduce sa proste ozvite, lebo poznamky tohto typu hovoria v neprospech med. asistentky.