Autor otázky: Maja
Stipance alebo vyrazky ako alergia?
(číslo príspevku 246.996, zo dňa 27.02.2015. videné 610x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 246996:
Dobry den,mam 34 rokov,zena. Potrebovala by som poradit,idealne citat nazor kozneho lekara. niekolko rokov sa mi v nepravidelných intervaloch na tele objavuju vyrazky. Zacne to vysevom na bokoch, kde je najintenzivnejsi,cca do 15 vyrazok/pupencov cervenych niekedy v strede cervena bodka,velmi silno svrbiacich. pupenec ma rozmer aj 2x2 cm je nepravidelného tvaru. potom postupne niekolko dalsich dni pribudaju dalsie uz v mensom mnozstve a vzdy smerom k chodidlam (druhy den napr 5,treti dalsie 3, dalsi 3/2) - dvakrát som to riesila na koznom kde som dostala odpoved raz plostice raz svrab. V dome zijeme siesti,manzel spi v spolocnej posteli, deti obcas prilezu tiez,napriek tomu mam tento problem iba ja. Od kedy tento problem registrujem sme sa 2x stahovali,nabytok sme nenosili, cize neverim ze by sme so sebou nejake zvieratka prenasali.
Vzdy na mieste tvorby pupenca citim svrbenie,zvacsuje sa jeho intenzita potom sa do dvoch hodin urobi takyto vystupeny cerveny flak. najcastejsie prvýkrát v noci, potom uz kedykolvek pocas dna. Zvycajne citim aj jemne steklenie okolo nosa a ust i na brade a pleciach - ale tam nemam viditelne kozne nezvycajnosti.
Prvýkrát sa mi to stalo asi tyzden po porode. (to je 6 rokov dozadu) potom po polroku, po roku, avsak posledny rok a pol cca kazde 3-4 mesiace. V lete som si myslela ze su to komare.
u obvodnej som absolvovala bezne krvne testy,ktore boli podla jej slov v normálnych zdravých hraniciach.
1. moze plostica stipat iba jednu osobu zo 6/7 ludi v jednomdome?
2. robia si plostice 4 mesacne pauzy?
3. moze mat taketo prejavy alergia?
4. na akého lekara sa obratit aby som zistila pricinu?

Dakujem velmi za pomoc, uz neviem co s tym