Odpovedal: Jara
Re: Silná a častá migréna v tehotenstve
(číslo príspevku 246.915, zo dňa 19.02.2015. videné 426x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 246915:
Scarlett na veľa otázok lekár neodpovie resp.odpovie neskôr. Neodpovie z mnohých dôvodov, jedným z nich je nesprávne napísaná otázka. Návod na správne popísanie svojho problému uvádza táto stránka a je dobré ho rešpektovať.
Mňa v súvislosti s vaším problémom napadá aj myšlienka, že beriete dlhodobo veľa analgetík a ich vedľajší účinok zavše býva paradoxne práve bolesť hlavy. Myslím si to preto, lebo na klasickú migrénu by vám triptány vo väčšine prípadov pomohli. Treba sa zamyslieť nad všetkými možnými príčinami. Často je to aj diskomfort v žalúdku, trávení. Toto je jedna časť problému.
Druhý dôvod, ako sama píšete, je stuhnutá krčná chrbtica resp.šija. Masáže vám údajne nepomáhajú. Lenže masáž je iba podporný, pomocný úkon na uvoľnenie stuhnutého svalstva a šliach. Základom je vaša vlastná snaha o rozhýbanie a uvoľnenie, plus pôsobenie tepla. Teda jednoduché, ale pravidelné precvičovanie problémových partií. Uvoľňovacie cviky na šiju v tehotenstve neškodia. Teplom myslím okrem šatky, šálu na krk a vesty na plecia aj napríklad ľahké fénovanie na nižšom stupni, prikladanie nahriateho uteráka a podobne.
Potom otázka pohybu na čerstvom vzduchu. To nemusia byť náročné turistické výkony. Stačí primerane kompenzovať čas, ktorý trávite v nie ideálnej polohe pri počítači a podobne.
Skutočne tých možností je veľa.
Preto ste tu dostali aj odpoveď, že najlepšie to vie posúdiť váš lekár. S tým hovoríte viac, môže sa vás pýtať, vidí doterajšie problémy, váš celkový zdravotný stav, atď. Vôbec ste napríklad tu na Edusane neobjasnili, čo sa dialo v minulosti, čo vám pomáhalo, aké lieky ste brali, prečo ste si nedoriešili časté migrény pred otehotnením a mnoho ďalších informácií. Napísali ste len opakovane, že časté migrény ste mali aj predtým.
Nehnevajte sa tu na nás, čo máme dobrý úmysel trošku vám poradiť. Nie sme lekári, ale môžeme mať svoje skúsenosti.