Odpovedal: Dagmar
Re: Nevolnost a slabost ,nizky tlak
(číslo príspevku 246.626, zo dňa 14.01.2015. videné 245x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 246626:
Okrem psychiky sa vzdy treba primarne pozriet na to, ako sa dieta stravuje, co a kolko (dolezite) pije, Vami uvadzane symptomy vratane nizkeho krvneho tlaku su typicke pri nedostatku TEKUTIN (navysit aj na 1,5 l), caje, horuca citronada, ziadna Cola a ziadne sladke napoje, sirupy a pod.
Okrem toho mam dojem, ze moze mat malo horcika (magnezium) a vitaminov z radu B-skupiny, to byva v dnesnej dobe velmi casty jav.
Uz latentna hypomagnezia a nedostatok vit. B1, B2, B3, B5, B6 vyvolava velmi vela neuro-muskularnych problemov, treba dodavat vela draslika (kalia) v STRAVE (nie umelo, to je prisne indikovane, inak ako napr. u magnezia, pri kaliu pozor na umele preparaty), v strave dodate vela kalia skrz surove ovocie, zeleninu, ovocne stavy 100% BEZ pridavkov cukru, strukoviny, hriby, atd.
Neje dcera privela peciva, bielej muky, sladkosti, kolacov, atd? Dane potraviny a vyrobky sposobuju vysoku spotrebu B-sk. vitaminov a horcika v tele, okrem toho ako skolacka potrebuje velmi vela latok pre spravnu funkciu mozgu a pracu v skole - skolaci maju vysoku spotrebu, na to treba prihliadat, netreba zabudat aj na ostatne dolezite latky, vit. A, E, C, D3 (hlavne v zimnom obdobi), zinok, selen, atd.
Nevolnost, uzkost, bolesti noh - mozu a nemusia mat psych. priciny, alebo je toho viac. Casto je na pricine nizky krvny tlak a nedostatok hore uvedenych latok ci nezdrava strava...rsp. nevyvazena.
Okrem toho je dcera vo veku, kedy uz zrejme ma alebo coskoro dostane prvu menstruaciu, to treba brat v uvahu tiez.
Nema dcera anemiu (chudokrvnost)? Aj ta sposobuje vela neprijemnych symptomov.
Ak nema psych. problemy ci problemy v skole - tipla by som na to, co som uviedla vyssie.
Koniec koncov, da sa vziat krv a nechat vysetrit vsetko, co pediater uzna za vhodne.
Co sa pohybu tyka, ako uz Jan pisal, treba dbat na pravidelny pohyb, to je u dnesnych deti rozne, vela zavisi od rodicov, su decka, ktore su aktivne v roznych kruzkoch, kluboch, vramci rodiny - ak ich rodicia k tomu vedu, ine naopak.