Autor otázky: Maťa
norethisteron-náhrada vs. než.účinky
(číslo príspevku 246.448, zo dňa 17.12.2014. videné 556x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 246448:
Dobrý deň, beriem norethisteron z dôvodu častého menštr.špinenia resp. 14dní menštruácia, tri dni kľud, zase cca 2 týždne špinenie, pár dní pokoj, no a následne zase menštruácia. Prv som bola nasadená na duphaston na 10.deň po dobu 20dní, bol mi robený kyret pred pol rokom, odvtedy duphaston na 5.deň menštr.2x1... nepomohlo, takže už pár cyklov norethisteron 2x1 po dobu 20 dní a keďže nepomohlo ani tak, tak teraz ho beriem 1x1, tiež 20 dní vkuse. Vo februári mám ísť na ďalšie čistenie.
Môj dotaz je smerovaný ohľadom nežiadúcich účinkov norethisteronu, ktoré mám a ktoré mi značne znepríjemňujú život: vyrážky po tvári, depresie, úzkosti, bolesti pŕs, nespavosť, nočné potenie, stále mi je hrozná zima, cítim sa nafúknuto, pribratie na váhe, plačlivosť, nervozita, bolesti hlavy, pár dní pred menštr.bolesti vaječníkov. Cítim sa ako v tehotná v prechode s PMS.
Chcela by som sa opýtať, či je možné, že tieto veci časom ustúpia (aj keď logika mi hovorí, že asi nie, keďže sú to už cca 4 mesiace). Resp. či je adekvátna náhrada za norethisteron.
Mám 36 rokov, 1 pôrod, konizácia z vyššie uvedených dôvodov pred pár rokmi s výsledkom predrakovinové bujnenie - inak všetky výsledky pred aj po OK.
Ďakujem...