Autor otázky: Katarína
Krvavé nitky v stolici
(číslo príspevku 246.274, zo dňa 18.11.2014. videné 389x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 246274:
Dobrý deň,
moja takmer polročná dcérka má krvavé nitky v stolici.
Začalo to pred tromi mesiacmi. Dcéra je plne dojčená. Kedže prospieva, priberá, nemá viditeľné problémy, pani doktorka sa spolieha na to, že je to alergia. Na jej radu som najprv vysadila všetky mliečne produkty s tým, že to môže byť alergia na mliečnu bielkovinu. Krv sa nestratila. Následne som súčasne vysadila aj lepok. Krv sa nestratila. Dcéra má stolicu 3-4 krát denne. Zvyčajne sa nitky objavujú vo všetkých troch-štyroch stoliciach. Občas (velmi zriedka) sú aj také dni, keď je jedna lebo dve stolice čisté. Dva krát sa stalo, že v stolici neboli nitky, ale boli tam zhluky krvi v hlienoch, väčšie množstvo. Krv bola výrazne červenej farby.
Po x-tej návšteve pediatra sme boli poslaní na chirurgické vyšetrenie, odtiaľ na sono bruška. Trhlinky na konečníku nie sú problémom. Prvé nitky v stolici sa - neviem či zhodou náhod - objavili po prvej dávke vakcíny proti Rotavírusom. Bolo to vlastne dva dni pred preočkovaním/pred podaním druhej dávky. Z dôvodu krvi v stolici sme preočkovanie neuskutočnili (robili sa výtery, či sa nejedná o nejaké hnačkovité ochorenie).
Teraz váham, či do šiesteho mesiaca dcéru preočkovať proti rotavírusom, alebo to kvôli tej krvi radšej nechať tak. Nechcem jej ublížiť alebo zhoršiť stav.
(Ešte mi napadlo - na dva dni nám pani doktorka nasadila Kanavit, ale ani vtedy sa krv nestratila. )
Na naliehanie som si vybojovala u pani doktorky odobratie krvi a následné vyšetrenie, avšak objednaní sme až na termín, kedy bude mať dcéra pol roka aj týždeň. O preočkovaní na Rotavírusy by som sa preto mala rozhodnúť teraz - kým dosiahne pol roka.
Viete prosím, poradiť, kde by v tomto prípade mohol byť problém, prečo tá krv?
Viete mi,prosim, odporučiť/neodporučiť preočkovanie?
ďakujem