Odpovedal: Dagmar pre Simonu
Re: Zápaly močových ciest alebo gynekologický prob
(číslo príspevku 246.205, zo dňa 07.11.2014. videné 283x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 246205:
Znie to ako uretralny syndrom, ale na to by som sa potrebovala opytat, ci mate palenie pri moceni prevazne v oblasti uretry a moc. zvieraca, alebo AJ v mocovom mechuri.
Chcelo by to doplnit vela informacii. Ako prve by ma zaujimali konkretne laboratorne vysetrenia a nalezy, ktore boli doteraz robene.
Mate ich k dispozicii alebo vedeli by ste zohnat kopie? Cielom cievkovania je vylucit, ze zapal pochadza z moc. mechura a tym padom diferencovat, ze vlastne ide o problem uretry a zrejme aj posvy.
Nic viac za tym nie je. Lenze na to treba viac. Preto sa pytam, co bolo doteraz skutocne urobene a testovane, lebo uz som sa tu neraz stretla s tym, ze som vymenovala XY veci a nakoniec prisla odpoved, ze to uz robene vsetko bolo, hoci v prvom prispevku ani naznak o tom...
Dalej - dolezite su aj take detaily ako ci nosite tanga nohavicky alebo ci nosite intimky - kde je moznost reinfekcie, cim sa umyvate v intimnej oblasti, ci ste vobec absolvovali obnovu vaginalnej a crevnej flory, vaginalnej zvlast po aplikacii agresivnych antimykotik, masti a dalsich antimikrobialnych lieciv. Nie vzdy musi ist o bakterialnu alebo mykoticku ci viralnu infekciu. Niekedy je problem iba v iritovanej sliznici, ktoru treba dat do poriadku.
Z opisu to pre mna zatial vyzera na BUD vaginalno-uretralny problem ALEBO na nedoliecenu infekciu, ktora moze byt slabsieho razu a treba ju identifikovat ALEBO o infekciu sposobenu patogenmi, ktore zatial neboli testovane a odhalene - ako napr. trichomonady, mykoplazmy, ureaplazmy, chlamydie atd.
Napiste teda prosim viac informacii, aby som bola lepsie uvedena do obrazu a mohla Vas dalej navigovat. Dakujem. P.S. Nezabudnite uviest este Vas styl stravy: to je velmi dolezite. Kedze reagujete dobre na teplo a zle na chlad, je to dolezita indicia, opytam sa na konzumaciu cukru, bielej muky, pitny rezim - co pijete a kolko, pripadne alergie/intolerancie, pozorovanie zhorsenia stavu po poziti istych potravin alebo napojov - alkohol, cukor, koreniste jedla, atd.