Autor otázky: Monika
bolestivé stavy - alebo psych. ochorenie?
(číslo príspevku 246.146, zo dňa 26.10.2014. videné 543x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 246146:
Dobrý deň;
Volam sa Monika, mám 31 rokov. Mávam stavy, prichádzajúce tak a 2 mesiace, kedy ma bolia kríže, kľby v členkoch a ramenách a keď sa to rozvinie, tak ma bolí celé svalstvo tela, všetky aj najdrobnejšie kľby, pridruží sa bolesť hlavy, závrať, nechutenstvo až nausea. Cítim sa vtedy veľmi unavená, nevládzem, nemôžem ani spať - kôli bolestiam a nemôžem sa zahriať, je mi veľmi zima. Okrem toho ma vtedy vôbec nič nebaví, všetko mi príde zbytočne, je to taký stiesňujúci pocit, mám čierne myšlienky.
Pracujem v zdravotníctve, poznám veľa diagnóz, ale tieto stavy sú naozaj reálne. Keďže niečo poznám, neviem, či je to neurologická záležitosť, alebo skôr psychická. Neviem, čo je následok a čo príčina. U ortopéda aj neurológa, som bola vyšetrená. Absolvovala som infúznu neurologickú liečbu, taktiež obstreky krížov - ktoré mi vôbec neurobili dobre, cítila som sa ešte slabšia. Keďže vždy nie je čas chodiť po lekároch, dám si Ibalgin, Mydocalm a Acylpirín, keď sa potom telo prekrví, aspoň viem zaspať. Takúto kombináciu použijem, až keď je veľmi zle.
Trvá to už niekoľko rokov, nebolo to však až tak zlé. Ale posledný stav som práve prekonala a plašia ma tie psychické ťažkosti, ktoré sú teraz silnejšie. Keď to pominie, viem pracovať, zvládať dieťa, tešiť sa, stavať si ciele. Ale naposledy ma vydesili myšlienky na smrť, že nevládzem a ani nechcem s tým nejak bojovať. Pretože si to uvedomujem až potom, bojím sa, že je to nejaká skrytá depresia, ktorá potrebuje iné lieky, ako len lieky proti bolesti.
Ďakujem za odpoveď.