Autor otázky: Sandra
Uzlík na štítnej žlaze + zväčšená uzlina
(číslo príspevku 246.003, zo dňa 07.10.2014. videné 955x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 246003:
Dobrý deň, som žena, mám 26 rokov a sedavé zamestnanie. Mám jednu otázku. Bola som na preventívnom vyšetrení na endokrinológií. Dr. mi našla malý uzlík, citujem " v dolnej č. PL drobný hypoechogenny uzlik priemer 3mm, lľ bez ložiskových zmien, bez patologickej lymfadenopatie v okolí, PL 11x10x38mm, ĽL 10x12x39mm"
diagn.záver: drobný uzlík v PL ŠŽ, klin eufunkcia.

Okrem tohto mi Dr. povedala že je všetko OK, štítnu žľazu nemám zväčšenú, a funguje správne.

Mám však strach o ten uzlík. Povedala že je to v poriadku, stačí ak o rok prídem zase na preventívku.
Približne mesiac pred týmto vyšetrením sa mi zväčšili uzliny na pravej strane krku. mala som však bolesti zubov, tak som si myslela že to súvisí s tým. Počas vyšetrenia mi pozrela Dr. aj uzliny a povedala že sú v poriadku, klasicky také pozápalové. Zub však mám vyliečený, uzlina je stále na rovnakom mieste. Trochu tvrdá, neni moc veľká, nemení sa, nebolí vôbec.
Medzitým som bola u svojej obvodnej dr. na vyšetrení a s výsledkami so štítnej žlazy, ukázala som jej uzliny, a povedala že sú cc do 1 cm, takže je to v poriadku. Odteraz ju však mám stále.
Celý tento proces prebehol v auguste. Ja sa však trochu obávam o ten uzlík + uzliny.
Potrebovala by som vedieť, čo si o tom myslíte, či to naozaj môže byť v poriadku, alebo či mám trvať na nejakom ďalšom vyšetrení - aspoň odber krvi, atď...
Ďakujem pekne