Autor otázky: Silvia
Rapidne padanie vlasov
(číslo príspevku 245.995, zo dňa 06.10.2014. videné 436x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 245995:
Dobrý deň.

Potrebovala by som radu. Jedná sa o 23 ročného chlapca, ktorý mi je veľmi blízky a nevieme ako mu pomôcť.

Je to asi pol roka, čo mu rapídne začali padať vlasy. Začína sa mu pomaly ukazovať koliesko na temene. Je tam predpoklad, že z rodiny to dedičné môže mať. On je však na tom veľmi psychicky zle a to je najväčší problém. Začína sa izolovať, minimálne rozpráva, uzatvára sa, vidno, že začína trpieť depresiami, je z toho veľmi nešťastný a nervózny a celé sa to začína niekam otáčať. Sám navštevuje lekárov (bežné výsledky sú zatiaľ všetky vporiadku) a študuje si na internete možné aj nemožné záchrany. Nič by na tom nebolo, ibaže to začína krížom krážom kombinovať s množstvom naobjednávaných vitamínov (vo viere, že si pomôže), svoj jedálniček má upravený na viac ako "racio". Nezje kúsok mastného, množstvá mnimálne, tvaroh, kde tu dusené úplne diétne strukoviny a podobne. Ešte donedávna cvičieval, takže predpokladám, že tento typ stravy chlapcovi jeho vzrastom nemôže stačiť, čo tiež jeho vlasom iste nepridáva.
Rozhovor so psychológom nepripúšťa, vraj ten mu nepomôže. Obávam sa ale, že práve tá jeho nervozita a depresie jeho vlasom práve naopak škodia.

Vie niekto poradiť, čo všetko sa dá skúsiť, či je vôbec spôsob ako mu pomôcť?

Kdesi na nete som sa dočítala, že okrem rôznych faktorov (dedičnosť, kozmetika a pod.), vo veľa prípadoch môže za nadmerné vypadávanie nedostatok bielkoviny PROSTAGLANDIN. Nikde som sa však nedozvedela, akou formou sa dá zvýšiť jeho produkcia v tele (čo najprirodzenejšie) alebo či existuje nejaká forma ako ho v tele doplniť, ak to vôbec je možné.

Má prosím niekto z vás s týmto účinnú a efektnú skúsenosť? Budem vďačná za každú radu.

Ďakujem a prajem pekný deň.