Odpovedal: Dagmar
Re: psychologicka rada
(číslo príspevku 245.895, zo dňa 24.09.2014. videné 318x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 245895:
Vy ste v podstate jej ventil, hromozvod. Nikoho ineho nema, alebo nikto iny nie je tak zasiahnutelny a zranitelny, ako VY. Od Vas vzdy dostane reakciu. V podstate ma Vasa mama velmi vela problemov, s ktorymi by musela byt ochotna pracovat a mozno aj vyhladat psychologicku pomoc, predpokladam, ze casovo siahaju do jej mladosti, mozno i detstva. Mozno sa nikdy necitila docenena, mozno ma komplexy, o ktorych netusite, neviem ake ma manzelstvo, aky vztah ma s Vasim otcom, co s nim prezila, ci sa citila milovana, ocenena...
Ta socialna izolacia je velmi napadna, takze pravdepodobnost depresii, uzkosti je velka, ale je aj mozne, ze skrz svoju problematicku povahu sa v minulosti do nej odvratili ludia, ak mala kontakty, priatelky...
Ona si sama stoji v ceste.
Ak nepomaha to, co ste robili doteraz, tak mate vlastne dve moznosti.
Ingoracia na styl jednym uchom dnu, druhym von, nediskutovat, nereagovat na vycitky, vydierania a proste neukazat ziadnu emocnu reakciu z Vasej strany voci nej.
Odstup, nereagovat, nedat sa manipulovat - zmena spravania, lebo doteraz ste sa spravali presne opacne az na par pokusov, ale asi kratkodobych.
Odvrhnut ju nie je dobry napad, ale povedat jej - mama, dost, stacilo, za tychto podmienok to nefunguje a ak chces, aby som k tebe chodila, tak musime ist inou cestou a dalej sa tebou vydierat a manipulovat nenecham - a nasledne prerusit kontakt.
Nereagovat na trucovacky, vycitky, vydierania. Urcit jasne hranice.
Mate vlastny zivot, ked bude vycitat, ze ste neprisli - nedvihnut hned telefon, zavolat neskor s tym, ze mate kopu vlastnych povinnosti.
Ona musi pochopit, a hlavne pocitit, ze s Vami uz nemoze manipulovat. Na to bude reagovat velmi vyrazne.
Kym nepochopi, ze je to pase a Vy sa uz nedate nalomit a vobec nie zlomit.
Co sa Vasho otca tyka, porozpravajte sa s nim o vsetkom otvorene. Ako muz ma na nu iny dosah a hlavne je aj v inej pozicii - je partner a manzel a iste ma aj svoju autoritu.
Vy ste v pozicii dcery-dietata, to je vzdy tazsie.
Musite mysliet aj na seba, lebo Vas to znici.
Kludne jej povedzte, ze z nej mate stresy, ze Vam UBLIZUJE.
Otvorene.
Ak Vas nechce stratit, musi sa vela zmenit. Otvorene, asertivne, BEZ DALSICH DISKUSII a odidte.

Trpezlivost a cas, mozno pochopi. A mozno nie, ale potom to nebude Vasa chyba ani vina. Je to potom cisto jej problem a nech vyhlada psychologicku pomoc.

A ano, mala by mat aspon jednu-dve priatelky, vyjst si na kavu, do obchodov, alebo na prechadzku, potrebuje seberovne a aj zeny v cca. jej veku...mali by spolocne temy atd.
Jej pada plafon na hlavu doma, sama so sebou to nevie vydrzat, ventiluje, kompenzuje svoje negativne pocity na Vas. A to nie je vobec OK a Vy mate pravo sa branit a aj musite, inak ostanete dozivotne jej ventilom.