Autor otázky: ec70
Ortopéd: Problém so ´´šľachami´´
(číslo príspevku 245.790, zo dňa 11.09.2014. videné 384x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 245790:
44r, muž. Subjektívne pociťujem bolesti pri pohyboch v pravom pleci (pri väčšine pohybov), pravom zápästí (pri vytočení smerom "von"), ľavé trieslo (veľmi ostrá bolesť s rýchlym nábehom), oblasť hrádze, spodná časť brucha, ľavý bedrový kĺb. Bolesti sa zhoršujú po fyzickej námahe (s výnimkou bedrového kĺbu). Problém s bedrovým kĺbom vznikol dávno, nespôsobuje výrazny diskomfort. Ostatné problémy začali pravdepodobne koncom r2012, kedy po hraní bedmintonu, alebo squashu som pociťoval tlak až miernu bolesť v spodnej časti brucha, ktorú som vtedy považoval za problémy s trávením nasledujúce po športovom výkone. Približne v máji 2013 začali bolesti v pravom pleci. V septembri 2013 začali problémy s trieslom/hrádzou. Problémy s trieslom bývajú sprevádzané aj tlakom v bruchu, ktorý sa prejavuje krátky čas po športovom výkone (1 - 2 dni, tlak v bruchu potom ustúpi). Bolo podozrenie na herniu. Stav pleca a zápästia sa zlepšuje po ľahkej, nesilovej športovej aktivite (napr. bicyklovanie, chôdza, ľahká turistika). Najväčší diskomfort spôsobuje bolesť pleca, následne trieslo.
Ortopéd: RTG pleca bez kostných zmien, zápästie bez artrit. sy - pohyblivosť dobrá, MRI malej panvy bez nálezu, myofasciálne zmeny, diastáza m. rect. abdom.. Reumatológ: normálny RTG nález, kostná cysta v krčku femuru na základe RTG.
Doterajšia liečba: MT na driek, man. SI THL, ZK, diprophos 1ml do pravého subakrom. priestoru.
Iné ochorenia: hypotyreóza (euthyrox 25mikrogr), chronické ochorenia obličiek v 2. št. podľa K/DOQI TIN (bez liekov).
Aktuálne ľahké zranenie v oblasti hrudníka (6 až 8 rebro - palp. citlivosť), bez traumatických zmien (RTG), bez hematómu. Zranenie vzniklo po opretí hrudníka o pevný podklad (nešlo o náraz, bolo však počuť niečo ako krátke prasknutie).

Vopred ďakujem za pomoc.