Odpovedal: Dagmar pre Perlu
Re: Zväčšovanie v menopauze
(číslo príspevku 245.373, zo dňa 29.07.2014. videné 253x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 245373:
Perla, ja by som este na Vasom mieste flintu do zita nehadzala. Nie som vo Vasom veku, ale mam na to cele mierne iny pohlad. Neviem, ci Vam bol robeny hormonalny profil, ci bola doklane vysetrovana aj funkcia stitnej zlazy, oblickova funkcia atd.
Z Vasho popisu mozete mat estrogenovu dominanciu, mozete mat nedostatok progesteronu, symptomy uplne sedia, mozete mat problem s hypofunkciou stitnej zlazy a samozrejme aj ine problemy, ktore vedu napr. k danemu zadrziavaniu vody vo Vasom organizme. Primarne by som sa sustredila na hormonalny problem, v lahsich pripadoch sa odporuca Wild Yam, Agnus Castus, v tazsichpripadoch gynekologicka horm. liecba progesteronovymi preparatmi, casto postacuje aplikacia gelu, inde su potrebne aj tabletky. Urcite si dajte ale aj vysetrit funkciu stitnej zlazy.
Este nieco: dalsim problemom moze byt vycerpanie nadoblickovych zliaz, tento problem ma mnoho ludi bez toho, aby o tom vedeli. Typickym problemom je napr. priberanie napriek tomu, ze racionalne na zaklade analyzy jedalnicka ludia nemaju z coho priberat, najmä ukladanie tuku v okoli pasu u zien, unava, syndrom PMS, a mnohe dalsie problemy.
Dalsim problemom byva zvysovanie inzulinovej rezistencie dlhorocnym konzumovanim potravin s vysokym glykemickym indexom.
Chcelo by to postupnu diagnostiku u Vas a nasledne vypracovanie planu, ci skor skusania co zaberie - co nie, ale na to treba velku trpezlivost, to nepojde zo dna na den.