Odpovedal: Dagmar
Re: zápal močových ciest a pohl styk
(číslo príspevku 245.259, zo dňa 19.07.2014. videné 327x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 245259:
Samozrejme, ze pohlavny styk patri medzi mozne priciny vzplanutia infekcie mocovych ciest, je to stara znama vec...
Jednak je to sposobene tym, ze sa bakterie z posvy a ustia uretry mechanickym vplyvom doslova vmasiruju hlbsie do uretry a odtial je kratka cesta do moc. mechura a po druhe, samotne mechanicke trenie ak je napr. intenzivnejsie alebo opakovane ci dlhodobe (nie je styk ako styk, niekto ho praktizuje pät minut, niekto polhodinu aj dlhsie a opakovane, niekto je jemny, iny prudsi atd), napr. bez pouzitia lubrikantu moze sposobit mikrotrhlinky a bakterie maju lahku cestu sposobit infekciu. Dalej nepisete, ci partner pred pohl. stykom dokladne dodrziava hygienu (aj umytie oblasti po stiahnuti predkozky), ci tieto problemy boli aj v minulosti alebo az tento rok.
Dobre by bolo urobit u Vas kultivaciu z posvy, ci nemate vaginalnu infekciu, takisto test na ureplazmy, chlamydie, mykoplazmy, kvasinky, treba to proste vylucit, i ked si myslim, ze u Vas bude zapal sposobeny najskor klasickymi enterobakteriami.
Mozno by pomohlo pouzivanie prezervativu, lubrikacneho gelu a profylakcne pred aj po vymoceni 1 tbl. napr. Ciprofloxacinu 250mg hned po styku. Ak je znama bakteria z kultivacie a ide o E.coli, zvykne dobre pomoct kura Uro-Vaxom aspon po dobu 3 mesiacov aj dlhsie.