Odpovedal: Dagmar
Re: dlhodobé začervenanie vulvy
(číslo príspevku 245.174, zo dňa 10.07.2014. videné 348x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 245174:
Batrafen dostanete na predpis, aj od kozneho lekara napriklad, pri dlhodobej liecbe ale bude potrebnych tych baleni viac. Ano, urcite treba preliecit aj partnera, C. krusei u zdravych muzov, aj ked su osidleni, nevyvolava casto ziadne potiaze. C.krusei u Vas, predpokladam, ze nie ste imunosupresivna, vyvolala lokalnu vulvitidu a je moznost, ze sa nachadza AJ v posve, tym padom vulvovaginitidu. C. krusei inklinuje k tomu sposobovat dlhodobe infekcie s chronickym priebehom, zriedka su symptomy akutne ako napr. pri C. albicans.
Schema liecby pre Vas: musite si zohnat vaginalny aplikator, alternativa c. 2 je na recept nechat v lekarni vyrobit vaginalne cipky s obsahom Ciclopirox-olaminu. Ak toto neklapne, nevadi, liecba sa potom prevadza tak, ze sa krem natiahne do vag. aplikatoru a opatrne s predtym umytymi rukami si na noc obsah vag. aplikatoru aplikujete do vnutra posvy. Zvonka treba natriet Batrafenom vulvu a nesmiete zabudnut na oblast klitorisu a okolia, pretoze tam su casto rezervoare C. krusei.
Toto vsetko minimalne 14 dni, u partnera lokalna liecba kremom tiez po dobu 14 dni a za to obdobie ZIADNY SEXUALNY STYK.
Po tychto 14 dnoch by bolo dobre pockat aspon tyzden a zopakovat kultivaciu na pritomnost C.krusei.
Kedze je velmi odolna a je tazke sa jej zbavit a infekciu uz mate vela mesiacov, je dost mozne, ze liecbu bude treba opakovat aj vo viacerych cykloch.
Ciclopirox-olamin je velmi ucinny a mal by zabrat. Dajte prosim potom vediet, ako ste dopadli a aky je nalez. Vsetko dobre zatial.