Odpovedal: Dagmar
Re: pre Dagmar, pap test
(číslo príspevku 244.932, zo dňa 17.06.2014. videné 180x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 244932:
Kolposkopia je vzdy dobra vec, skoda, ze neurobi aj HPV-ster, mozno ho este presvedcite (pre istotu, aby sa vylucila tato pricina). Vysetrenie, ktore Vam budu robit, mysleli ste asi hysterosalpingografiu v jej najsetrnejsej forme a to kontrastnou sonografiou, tak prijemne to nie je, kedze sa zavadza specialny kateter transvaginalne do maternice (su vsak horsie a bolestivejsie veci, to Vas mozem ubezpecit, silnejsiu tabletku od bolesti si dajte ale uz hodinu predtym, aspon 800mg Ibuprofenu), ale umoznuje dobre znazornenie ako maternice, tak i vajickovodov, ich priechodnost, pripadne stenozy, zrasty, nalezy moznej endometriozy, atd. Takisto spermiogram je vyborna vec, pretoze fakt, ze ste este neotehotneli, moze byt sposobeny Vasim partnerom, Vy mozete byt uplne v poriadku.
Ale byt Vami, najprv pockam na vysledky spermiogramu a az ked tento nebude OK, by som sla na toto vysetrenie, v tomto poradi.
Nebojte sa, prezijete to, vravim, su ovela horsie a aj bolestivejsie vysetrenia, ale tak nebudem Vas klamat, prijemne to fakt nie je, ale co uz...
Ono priechodnost vajecnikov atd. sa da zistit aj laparoskopicky pod narkozou vramci operacie, ale zrejme potrebuju znazornit aj maternicu a napr. mozne anomalie v nej (tych je tiez viacero moznych, hoci vyskyt je zriedkavy).
Tak sa drzte a potom napiste.