Autor otázky: Sandra
Anémia - príčiny a návšteva hematológie
(číslo príspevku 244.863, zo dňa 10.06.2014. videné 254x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 244863:
Dobrý deň. Mám 26 rokov a sedavé zamestnanie. Už dlhší čas ( cca 2-3 roky ) mám vždy pri preventívnej prehliadky znížený hemoglobín. Nakoľko som mala v poslednej dobe nejaké zdravotné ťažkosti ( bolesť nohy, kosti ) , zmenila som lekára ( nebol ochotný ma poslať na vyšetrenia. ). Moja nová lekárka mi spravila krvný obraz a tiež zistila anémiu. Avšak po dalších testoch na železo zistila, že hladina železa je v norme, tj. anémiu mám z iného dôvodu. Poslala ma na hematológiu. Z tohto vyšetrenia mám veľký stres - veľmi sa bojím výsledkov. Chcela by som to absolvovať čo najskôr, avšak najskorší termín mi dali na august. Chcem sa spýtať, či by ste mi vedeli poradiť, aké môžu byť príčiny anémie okrem nedostatku železa. Celkovo krvný obraz mám v poriadku, až na nasledujúce:
-hemoglobín 113
- hematokrit 0,34
- lymfocyty 50,70

Všetko ostatné je OK.
Okrem tohto mám problémy už s vyššie uvedeným - cca pol roka pociťujem bolesť v nohe, ako keby od kosti. Často sa mi tvoria modriny ( ale len malinké, trvajú cca 2 dni), mám aj krčové žily. Mám častú štikútku, skoro každý deň sa mi štikúta ( vždy len chvílku).
Bola by som rada , keby ste mi poradili, čo všetko sa môže skrývať za tou anémiou, nakoľko som z tohto zistenia vystresovaná a bojím sa. Ďakujem pekne,