Autor otázky: Bertula
alkohol a zdravotné problémy
(číslo príspevku 244.657, zo dňa 22.05.2014. videné 351x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 244657:
prosím vás: mama 62 r.,vždy viacej pila alkohol. teraz má problémy. výrazne schudla na 45 kg, na rukách sa jej tvoria nejaké tmavé škvrny. no troska (čo vám budem hovoriť) k lekárovi chodiť nechce a tobôž do nemocnice. máva niekedy depresie, nechodí von, nemá záujem o život.
býva sama. už toľko nepije. raz jej chutí veľa jesť, inokedy celé dni nič nezje. teraz trocha pribrala na bruchu, má ho také nafúknuté. celé zhoršenie jej stavu trvá asi polroka. predtým jej doktor zistil väčšiu pečeň a GMT 10. Nemôže chodiť, bolia ju veľmi nohy. dá sa z takéhoto stavu vôbec vyliečiť ? Doktor jej povedal vylúčiť úplne alkohol, ale ona to nerešpektuje. áno, už tak nepije, ale aj tak. Niekedy mele blbosti, zabúda, no strašné sa na ňu pozerať. k tomu má ešte dlhy. Niekedy je dobre, upratuje, navarí (keď nepije) inokedy, stačí jej ozaj málo, vtedy ju fakt nemusím. nemá tu niekto s týmto podobné problémy? zažili ste niekedy vo svojej rodine problémy s alkoholom? Nič nie je horšie, ako keď máte takýchto rodičov, to mi verte.
ja už nemám viac síl jej hovoriť, aby išla k lekárovi, aby so sebou niečo robila. Povie, že tam bola a potom po týždni mi povie, že nebola.je to ťažké.dakujem