Odpovedal: Rado
Re: hiátová hernia
(číslo príspevku 244.623, zo dňa 21.05.2014. videné 264x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 244623:
S tým neurobíte nič a operácia tak na ňu pozor: mne urobili laparoskopickú fundoplikáciu a plastiku bránice - prechod žalúdok pažerák stiahli až moc - a následne som nemohol dostať jedlo do žalúdka - postúpil som dilatáciu pažeráka - savaryho dilatátormi. A njväčší problém - presekli mi nerv na žalúdku - vyvolali mi gastroparézu / žalúdok sa prestal vyprázdnovať a jedlo mi doslova hnilo v žalúdko / , pre tu gastroparézu mi prechod žalúdok - dvanástorník sa zúžil a zrástol a jedlo mi nešlo zo žalúdka do čreva - vyvolali mi nitkovitú pylorostenózu - potom som musel podstúpiť druhú operáciu - pyloroplastiku a adheziolízu - mal som okrem problémov s vrátnikom aj všetky vnútornosti pozrastané - a to vďaka laparoskopii. Opreovali ma 3,5 hodiny.
Tú prvú operáciu robil Dr. Janík z chirurgie a druhý krát ma zachránil mladý doktor Straka - jemu vzdávam čeť a chválu.
Takže pozor na takéto operácie - a viete toto čo sa mi môže stať a stalo sa mi, tak to mi nikto nepovedal pred operáciu - teda myslím chirurga Janíka. Isteže stať sa môže všeličo - ale mali ma informovať.
Prežil som 3 mesiace utrpenia bolesti, kedy som nemohol ani piť ani jesť. A tá hernia sa mi urobil opäť taká istá a mám tie isté problémy zo záhou avracaním sa jedla do pažeráka.