Autor otázky: Slávka
O čo ide? trombofília, struma...
(číslo príspevku 244.199, zo dňa 10.04.2014. videné 419x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 244199:
Dobrý deň,

Chcela by som sa spýtať, či vyšetrenie MR mozgu môže odhaliť sklerózu mult. ?
Asi pred mesiacom mi začala tŕpnuť ľavá polovica tváre a ľavá ruka – teda skôr prsty na ruke.
Neurológ mi predpísal infúzie oxantil-u a magnézia. Týždeň som ležala v nemocnici, bola som na vyšetrenie mozgu MR, všetko v poriadku. Uzavreli to ako syndróm karpálneho tunela, a čaká ma vyšetrenie EMG.
V roku 2001 som prekonala mozgovú porážku s ľavostrannou hemiparézou.
Teraz užívam Tebokan a Anopyrin 30 mg. Mám vrodený Trombofilný terén FV Leiden, coxatroza III. St., arteriálnu hypotenziu, najnovšie spadnutú klenbu na nohách – dnes mi predpísali ort.vložky na mieru s kovovou výplňou, v minulosti som sa liečila na struma diffusa, migrénu, operácie 3x SC, halox, žlčník, v detstve ľavá coxa, mám myómy na maternici. V roku 2012 som rodila tretí krát SC, a počas tehotenstva aj po, som si pichala clexane do stehien. Ku koncu liečby ( pichala som si asi 8 mesiacov) som začala pociťovať nepríjemné bolesti v stehnách, veľakrát som mala problém aj postaviť sa. Dokonca som si niekedy už ani nevedela kam pichnúť - od bolesti a cítila som takú stuhnutosť v stehnách.
Občas mám ten problém so stehnami aj teraz, ako keby stuhnutosť.
V poslednom čase ma stále bolí pravá polovica hlavy, slzí mi oko, často mávam také trhanie viečka, býva mi na zvracanie, v nemocnici som mala stále zvýšený pulz nad 90, po ránu sa mi triasli ruky, momentálne mám stále opuchnuté ruky, prsty, okolo úst a na jazyku cítim mravcov, občas aj na nohe, v noci sa budím stále na stŕpnuté ruky, stále mávam studené chodidlá, častokrát aj ľavú ruku.
Mám pocit, že som z tých všetkých príznakov viac chorá, ako naozaj... :) A aby som nezabudla, v poslednom čase som dosť podráždená.. Mám dvoch pubertiakov a dajú zabrať.. :D Tak som veľakrát nervózna a kričím aj pre maličkosť.. :( A to som večný optimista a bývala som stále plná humoru, elánu... a teraz? Rozmýšľam stále nad tým, či je to skleróza mult., či tetánia, či „obyčajná migréna“, či ten karpálny tunel, či niečo so zrážanlivosťou, s cievami, či ako mali tesne po porážke podozrenie na lupus...alebo niečo úplne iné, o čom som ešte nepočula... alebo simulujem..? :))) Mám 37 rokov a cítim sa tak na 60.. :D