Odpovedal: Krovak
Re: bedrák
(číslo príspevku 244.197, zo dňa 10.04.2014. videné 180x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 244197:
Dobrý deň,
asi by bolo dobré si ujasniť pár vecí - tie "ataky" boli hlavne pokus o vysvetlenie. Nemám nič napríklad proti riešeniu parazitov, či rezonancii - pokiaľ sa aplikujú s rozumom. Podobne aj byliny - im sa venujem vcelku aktivne.
Problém je iný, totiž z vlastnej skúsenosti - riešili sme počas štúdia kazuistiky a vyzeralo to ako to vyzeralo až do jednoho podstatného momentu, keď nás učiteľ zastavil, zvozil a povedal: "Nehádajte a nedomýšľajte si.". A o túto veľkú a dôležitú informáciu ide. Pokiaľ viete doložiť podstatné časti stanovenej diagnózy faktami je to v poriadku, pokiaľ nie diagnóza nestojí za nič.

Takže napríklad v tomto poslednom prípade:
predpokladám, že sa jedná o komentár k problému používateľky podpísanej ako Jana (sú tam totiž dve s rovnakým problémom). To čo napísala sa dázhrnúť do nasledovných bodov:
- problém vznikol pri tanci, teda pohybe. Dá sa teda s veľkou pravdepodobnosťou predpokladať že sa jedná o kvázi zranenie. Veľmi ťažko odhadnúť niečo bližšie, teda či príčinou bol zlý pohyb, vyčerpanie, náraz, alebo či spotená a rozohriata vyšla do chladu.
- nezlepšuje sa to
- v noci to bolí to pri pohybe
- "bolí to ako modriny"
- obmedzuje ju to v pohybe (odvtedy som sa bola len raz zabaviť, ale nemohla som si poriadne ani zatancovať. je to veľmi nepríjemné)

A v podstatše nič viac. Z kontextu sa dá odhadnúť, že je skôr mladšieho veku (rozhodne to nie je dôchodkyňa, vek odhadujem tak do 30).

Pokiaľ teda nemám kryštáľovú guľu !neviem! odhadnúť (a budem rád ak mi to zdôvodníte):
- či má zubné problémy (aj keď povedať to môžme lebo ľudí z intaktným chrupom v mojom okolí viem spočítať na prstoch jednej ruky)
- že jej nefunguje "ľadvinový detox" (áno, istým spôsobom sa to dá takto všeobecne povedať, ale zasa iba preto lebo je to také kvázi všeobecné - z pohľadu TČM. Nie však v tomto prípade nejako výrazne - nie z týchto informácií)
- podobne nefunkčnosť lymfy - áno väčšina žien má problém s celulitídou, čo je lymfatický problém, ale nemyslím, že by dodané informácie ukazovali na nejakú spojitosť.

Takže vo výsledku - nevidím ani jednu jasnú príčinnú následnosť medzi Vašou diagnózou a popisovaným problémom. Samozrejme posilniť obličky a rozhýbať lymfu je fajn, ale problém ktorý tu je spočíva v niečom, čo by sa dalo nazvať blokádou v danej oblasti, ktorá spôsobuje bolesť a poťažmo zníženú pohyblivosť (keď to tak pozerám tak tá znížená pohyblivosť je v podstate iba odhadovaná). Pripúšťam tiež, že Jana tieto odhady potvrdí, lenže to by bolo v kategórii "náhoda". Pohybujeme sa v prostredí anonymného internetového fóra, keby sme mali možnosť toho človeka vidieť bolo by to o niečom inom.

Takže toľko čo chcem stále povedať - držme sa toho čo vieme, nedomýšľajme si a na základe jednej vety neurčujme kompletnú diagnózu - to je vec, ktorá mi vadila a vadí