Odpovedal: Dagmar
Re: vzťah?
(číslo príspevku 243.805, zo dňa 08.03.2014. videné 310x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 243805:
Stanovit si normalne hranice. Problem je, ze aj ked nemate chut, aby prisiel, dovolite mu vojst, problem c. 2 je, ze on, kedze od Vas nedostal od zaciatku hranice od-do a nie je zvyknuty na to, ze poviete - dnes mozem, zajtra nie, pozajtra mam termin, cez vikend povinnosti atd., ze moze prist kedy chce, ako chce (samozrejme to svedci aj o jeho povahe, slusny clovek sa aspon opyta, ci ten druhy prave MA cas, staci sms, kratky telefonat..., aby nerusil proste.
Hlavne sa tak aj vyhne trapasu, ze pride a je nevolany...

Kedze ste doteraz robili pravy opak toho, co bolo na mieste (neberte ako utok, skor tip, radu do buducna), zacnite zavadzat hranice postupne ako pokus A.
Dajte mu vediet, predtym nez pride, ze nebudete doma, mate nieco na praci (nepovedzte v rodine co, lebo mu to vykvakaju). Jedneho dna mu dopne a opyta sa, co je vo veci a vtedy mu kludne (nie hystericky ani nastvane) povedzte, ze hoci si ho ako cloveka vazite, postupom casu ste prisli na to, ze sa k sebe nehodite, co je uplne normalne. Ludia sa predsa spoznavaju dost dlhy cas, kym zistia, ci ten druhy pasuje alebo nie. Je to prirodzene.

A do buducna sa skuste naucit väcsej asertivite a skuste si viac strazit sukromie (aj voci rodine), nic v zlom, ale drviva väcsina ludi to pouzije proti Vam. Aj ked to casto myslia dobre a nie su zakerni, ale sa proste MIESAJU do Vasho zivota a intimna oblast je vysostne VASA. Ale len Vy si mozete postavit okolo nej ochranny mur. Nikto to za Vas neurobi.