Odpovedal: Jara
Re: nepriberanie
(číslo príspevku 243.723, zo dňa 03.03.2014. videné 209x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 243723:
Milá Naďa aj Klára.
Pri uvedenej výške a hmotnosti ide o normálnu váhu. Nie je to podváha. Je síce na dolnej hranici normy, ale nie pod normálom.
Milá Naďa, nie je to extrémne málo, skutočne. Píšeš, že si zdravá, len je ti trápne, že nosíš nohavice č.34, a že si taká celá špagetka. Ver, že menej sebavedomia by si mala pri nadváhe v tomto veku.
Je možné nabrať na hmotnosti, samozrejme. Nie však tým spôsobom, ako píše Klára. Žiadne nerozumné pridávanie tukov, cukrov či vyprážaných jedál. Venovať sa posilňovaniu a pridať zdravé bielkoviny a jesť celkovo vyváženú stravu so všetkými živinami, vitamínami a minerálmi. Z pohybových aktivít sú dobré všetky, ale určite menej tých, kde sa poskakuje a rýchlo behá, viac na posilnenie. Dobré je fitko pod dozorom aspoň pre začiatok.
Na záver: Každý máme inú genetickú výbavu. Ako rada hovorievam, keby nás chcel mať Pán boh rovnakých, tak nás povykrajuje jednou formičkou. Sebavedomie si treba upevňovať inak, nie porovnávaním sa s okolím čo do výzoru. A mimochodom, asi by nevyrábali nohavice č.34, keby také ženy neexistovali.
P.S. som po 50.ke a celoživotne som štíhla. Nevadí mi to. V tomto veku je to skôr rarita, ale všetci, čo ma poznajú, vedia, že som taká odjakživa.