Odpovedal: Krovak
Re: ploštice?
(číslo príspevku 243.493, zo dňa 12.02.2014. videné 767x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 243493:
ploštice vo všetkých vývojových štádiách:
http://www.chicagobedbugexperts.com/images/photos/bed_bug_life_cycle.gif
a hlavne - naozaj ako hovorí názov sú veľmi placaté :-) . Ak by ste tie mŕtve zvieratká odfotili dá sa to myslím vizuálne celkom pekne identifikovať.
Zo skúseností s týmito potvorami, ktoré som pred nejakým časom zdedil na podnájme - krieda nefunguje, skúšal som tú insekticídnu a veselo po tom lozili. Svetlo je im obvykle ukradnuté - chvíľu to pomôcť môže, ale hlad je hlad. Lepiaca páska je vcelku diskutabilná, na fórach sa o nej vyjadrujú, že nefunguje - ja som vtedy tiež oblepil posteľ a chytila sa možno jedna. Čo fungovalo pekne ako detekcia je CO2 pasca (vo fľaši voda s cukrom a kvasnicami a fľaša hrnčeku a hrnček obalený papierom) - "bedbug trap" na googli.
Mathioli v herbári uvádza myslím palinu ako odpudzovač a listy fazule, že svojimi chĺpkami zospodu tvoria celkom spoľahlivú bariéru - to by som bral veľmi s rezervou.
Skúste ale dôkladne prezrieť matrace a posteľné prádlo - ak by niekde mali byť budú zalezené v záhyboch paplónov, matracov, prípadne v škárach v spojoch na posteli. Mali by ich prezrádzať čierne škvrnky okolo, hm, zhromaždiska. Ak toto nenájdete tak to ploštice asi skôr nebudú (alebo už nebudú) - je myslím aj celkom logické, že sa budú zdržovať blízko k potrave.