Odpovedal: Jara pre Jozefa
Re: Bolesti chrbta po rehabilitacii
(číslo príspevku 243.467, zo dňa 11.02.2014. videné 373x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 243467:
Jozef zapájam sa do tohto vlákna s mojou otázkou.
Zaujal ma odkaz na klasifikáciu bolestí hlavy. Prosím viete mi poradiť s mojim typom bolesti hlavy, čo môžem urobiť?
Nepasuje na ňu nič úplne. Najviac sa približuje Tenzná bolesť hlavy s tým rozdielom, že nie je obojstranná, ale jednostranná. Bolestivosť však po čase prechádza na opačnú stranu. Teda napr., začne bolieť celé ľavé oko, oblúk nad okom a ľavá polovica hlavy, mám stiahnuté šijové svalstvo a bolesť až po rameno. Rozvcičovaním a uvoľňovaním sa bolesť nemení. Neskôr napr. po pol dni sa strany vymenia. Bežné lieky nezaberajú, napr. Paralen, Nalgesin S a pod. Ibuprofeny mi robia príšerne zle na žalúdok, už roky ich neskúšam. Mala som neurologické vyšetrenia s výsledkom, že bolesti hlavy sú migrenózneho typu ale bez aury, svetloplachosti, nauzey a pod. Skúsili mi nasadť triptany, ktoré pomáhali tak 50:50. Najskôr tak 5x pomohli a šiesty nie, neskôr už len v polovičke prípadov. To bolo pred rokmi.
Po skončení menštruácie sa bolesti stali zriedkavými, už netrvali 3 dni, len 1 a Nalgesin S obvykle zabral. To trvalo cca 2 roky.
Teraz posledný polrok sa opäť vrátili 2 až trojdňové bolesti, vrátane nocí. Prudká bolesť ma zobudí pokojne uprostred noci a trvá 2-3 dni. Výskyt je týždenne. Súčasne nemôžem jesť, lebo cítim diskomfort trávenia. Nie bolesti, ani pocit na zvracanie, len nechutenstvo. Do prázdneho žalúdka ide ťažko aj voda, nieto ešte liek.
Cvičím, posilňujem, chodím na turistiku, rekreačne lyžujem. V sezóne bicyklujem. Denne ráno si robím rozcvičku na uvoľnenie šije a krčnej chrbtice. Cvičím 2-3 krát do týždňa 5 Tibeťanov. Raz týždenne chodím na hodinový aerobic do telocvične. Mám 54 rokov.