Odpovedal: Dagmar pre Olgu
Re: opakovane zápalny HDC
(číslo príspevku 243.194, zo dňa 12.01.2014. videné 335x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 243194:
Toto je uz pripad pre alergologa/imunologa, myslim, ze po dokladnej diagnostike vratane krvnych testov a vyluceni napr. zapalu sposobeneho atypickymi bakteriami (mykoplazma pneumoniae, chlamydia pneumoniae atd. - na co treba vziat specialny ster, ktory sa potom v laboratoriu vyhodnoti PCR metodou, by ste mozno mali absolvovat opakovanu imunostimulacnu kuru, je na trhu podla druhu problemov viacero preparatov, pri Vasich problemoch sa zvykne davat Broncho-Vaxom pre dospelych, ale zrejme by bolo dobre podporit imunitu celkovo, napr. kurou pripravkom IMUNOR (predpise imunolog podla potreby). Zvykne to pomoct.
Okrem toho je dolezite sliznice odhlienit, osvedcilo sa na to ACC 600mg 2-3x denne, takisto vyplachy morskou solou, dostanete vsetko v lekarni. Ten hlien sa odtial musi dostat von, pretoze je uzasnym prostredim pre bakterie a virusy. Takze odhlienit, vyplachy, alergolog/imunolog kvoli opakovanym sterom a odberu krvi a imunostimulacna terapia dlhodobo.
Okrem toho podporite stav sliznic branim zinku, selenu (stopove prvky) a vitaminmi A, C, E - tie su velmi dolezite, takisto B-komplex, ale najmä A,C,E a zinok vo vyssich davkach.
Dajte potom vediet, ako ste pochodili.
Alergolog iste urobi aj alerg. testy, mozno ste na nieco alergicka a ste o to nachylnejsia na tieto respiracne infekcie, casto to ide ruka v ruke, takisto ma moznost Vam na odpuchnutie sliznice predpisat kortikoidny spray do nosa (na recept), aby ste mohli lepsie dychat.
Pisete, ze ste absolvovali operaciu nosovej prepazky a odstranenie cysty v prin. dutine, cize ste mali aj mechanicke obstrukcie.

Ale celkovo mam z Vasho problemu ten dojem, ze treba dostat hlien von a podporit imunitu ako sa len da. Napiste potom, ako ste pochodili. Vytazok z hlivy ustricovej, alebo imunoglukan su takisto vybornym doplnkom na posilnenie imunity, ale u Vas asi bude treba zacat s niecim silnejsim (Imunor, Polyoxidonium atd, Broncho-Vaxom atd.). Samozrejme Imunoglukan atd. mozete brat popri tom, je volnopredajny a ublizit neublizi, ale tiez ho musite brat dlhodobo. Skuste sa este vyhybat viac mliecnym vyrobkom, lebo velmi zahlienuju. Drzte sa a dajte potom spätnu väzbu, ako ste pochodili. Vsetko dobre.