Autor otázky: Peter
Hemoroidy, čapíky, sex, zmena stavu
(číslo príspevku 243.105, zo dňa 03.01.2014. videné 340x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 243105:
Dobrý deň,
som muž, tesne po 20tke a približne v polovici decembra som spozoroval, že sa mi v konečníku vytvorili hemoroidy. Skúšal som konečník zvnútra prehmatávať, potom vizuálne cez zrkadlo a pri zatlačení a roztiahnutí konečníka som videl malé červené vankúšiky.
Po potrebe som na toaletnom papieri pozoroval malé kvapôčky krvi. Štipanie ani pálenie však nebolo žiadne alebo len veľmi minimálne.
Môže mať na vytvorenie hemoroidov vplyv občasný klystír a sexuálny styk s iným mužom? Hemoroidy sa vytvorili po približne 2 týždňovej prestávke od klystíru aj sexu. Od vytvorenia som v tom zdržanlivý.
Približne týždeň (pred Vianocami) po tomto zistení som začal užívat Faktu čapíky 2x denne - na internete ich ľudia odporúčajú. Po niekoľkých dňoch sa v stolici objavili aj hlieny, ktorých bolo dovtedy minimum. Posledné dni pociťujem zvýšený tlak v konečníku, ako by ma neustále tlačilo na potrebu, no stolica nie je žiadna alebo len hlien a trochu krvi.
Vyšetrenie som zatiaľ neabsolvoval žiadne. Teraz po novom roku mi brali krv na testy, kvôli inému zdravotnému problému a boli zvýšené pečeňové enzými. Možné podozrenie na Hepatopatiu. V súvislosti s tým pociťujem občasné bolesti brucha, nadúvanie, občasnú nechuť do jedla (niekedy len jedlo jedlo počas dňa) a za posledné mesiace som schudol 3kg.

Ďakujem za Vaše odpovede a rady. Každopádne s tým v najbližších dňoch plánujem navštíviť lekára.