Odpovedal: Jana38
Re: Pes na Silvestra
(číslo príspevku 243.020, zo dňa 28.12.2013. videné 192x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 243020:
Silvester a s ním spojené problémy s možným stresom u zvierat j každoročne sa opakujúci problém. V sekcii Zviera má problém Vás Juraj odkázal na použitie vyhľadávania.Ak ho použijete, nájdete v histórii príspevkov otázky aj odpoede na túto tému, ktoré sú tam z predchádzajúcich období-Ak viem dobre, nič nové, zázračné proti stresu u zvierat zo streľby a hluku nebolo objavené.Informácie, ktoré nájdete vyhľadávaním budú aktuálne aj teraz.
Okrem medikácie sa dá zvieraťu pomôcť aj tým, že Vy ako majiteľ-ka sa budete snažiť správať normálne, psíka veľmi neľutovať,poprípade dianie vonku neutrálnym hlasom vyjadrujúcim -"o nič nejde".
Možno budete napokon prekvapený-á, niektoré psy si silvestrovské rachotenie a hlavne jeho svetelné efekty s radosťou užívajú a pozerajú na to z okien.
Pozor dajte na to, aby ste v týchto dňoch mali psíka bezpečne pripnutého na vodidle-správne veľký obojok, aby Vám v strese a panike neušiel nestratil sa, alebo si neublížil (autá).A na to, aby mu petarda nebuchla blízko neho-hrozí poškodenie sluchu.
My máme tiež nového psíka, sama som zvedavá, ako to bude prebiehať u nás.Lieky na upokojenie sa mu nechystám podať.
P.S. Ak by ste sa pre lieky rozhodol-a,šla by som radšej cestou veterinárneho prípravku, nie humánneho.