Odpovedal: T
Re: depresia
(číslo príspevku 242.982, zo dňa 22.12.2013. videné 266x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 242982:
Myasthenia Gravis je nervovosvalové autoimúnne ochorenie - pri ktorom je porucha nervovo svalového spojenia vo vnútri priečne pruhovaného svalu - teda postihuje všetky vôľou ovládané svaly - mimické, okohybné, prehĺtacie, podnebné, svalstvo končatín a trupu, bránicu a medzirebrové svaly.
prejavuje sa širokou škálou porúch - záleží od postihnutých savlov.
Porucha nervovosvalového spojenia sa prejavuje tak, že dochádza k degenerácii acetylchlolínových receptorov na spojení nervu a svalu a receptory strácajú schopnosť viazať acetylcholín alebo sa tam vytvára málo acetylcholiínu- vlastne protilátky ničia nervovo svalové spoje v svale.
Princíp ochorenia je že postihnutý sval sa opakovanými pohybmi vyčerpá až dochádza k jeho ochrnutiu. Tým pádom máte napriklad problémy s videním - dvojité videnie,problémy s rozprávaním , problémy s prehĺtaním, alebo s dýchaním - máte málo vzduchu privádzaného do pľúc.

Stačilo v mojom prípade urobiť opakované single fibre emg... a boli by vedeli čo mi je.
Prišla na to až lekárka v súkromnej neurologickej ambulancii.
Ja som v úplnom začiatku choroby poklesnuté viečko a mal som problémi s videním - dvojité videnie pri pohľade od strán.
O štyri roky neskôr u mňa ta choroba prepukla naplno - trpel som silnou únavou , nevládal som chodiť, mal som bolesti svalov a dvojité videnie.
O ďalšie dva roky mi začali problémi s rozpráním, prehĺtaním a dýchaním - prešla mi ta choroba s okulárnej do okulobulbárnej formy.
Liečim sa mestinonom a prednizonom.

Viete u mňa to choroba preukla s plného zdravia, nebolo mi nič, cvičil som , športoval som.