Autor otázky: Peter
Hydrokela
(číslo príspevku 242.804, zo dňa 04.12.2013. videné 423x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 242804:
Dobry den.
Mozno budem vyzerat ako blby ale za pytanie nabiju, aspon dufam. :)

Mam 41 rokov. Uz 1,5 roka som v sledovani s hydrokelou na lavom aj pravom semeniku. Vlavo viac. Tiez mam zdeformovany lavy nadsemenik, akoby tam bola tvrda hrcka a jej aj o nieco vacsi. Urolog nadsemeniku ale nevenuje pozornost, aspon mne sa to tak javi. Hydrokela je hranicna, o cca pol roka sa budeme s mojim urologom rozhodovat o moznej operacii. Hydrokela sa momentalne nemeni, je stabilizovana. Kontrola je kazdych cca 3-4 mesiace. Naposledy pred dvoma tyzdnami. V ramci vysetrenia prebehlo USG vysetrenie a tiez onko markery - su v norme.
Dnes som zistil, ze povrch laveho semenika nie je hladky, je na jednej strane akoby zvraskaveny, neviem to lepsie popisat, nejedna sa o hrcku skor akoby taka zilka. Doteraz som to nepozoroval, ale kedze mam hydrokelu je to aj tazsie nahmatat a neviem uplne vylucit ze tam bola aj predtym. Pravy semenik je uplne hladky. Vsade citam, ze semenik ma byt hladky.

Takze otazka:

Bezat znova k urologovi? Logika hovori ze nie, ved som tam bol pred dvoma tyzdnami, onkomarkery v norme a USG tiez (aj ked velmi rychle), prehmatanie urolog neurobil.

Dakujem.