Autor otázky: Veri
Ako sa vyrovnat so smrtou otca?
(číslo príspevku 242.717, zo dňa 25.11.2013. videné 410x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 242717:
Dobry den,

mam 22 rokov a v auguste mi zomrel otec. S otcom sme mali pomerne zly vztah, bol alkoholik a psychicky nas tyral. Ked som mala 18 rokov odstahovali sme sa od neho a jeho nechali sameho. Verili sme, ze ho to nakopne a zacne zit inak. No bohuzial sa to nestalo. POsledny krat ked som sa s nim rzpravala lezal na ulici na zemi a musela som mu volat zachranku, pretoze bol opity a nevladzal sa ani len postavit na nohy. Kricala som nanho a bola som nanho odporna. To bolo nase posledne stretnutie. O dva tyzdne neskor zomrel. Uplne sam, na matraci vonku na zemi (kedze zil dobrovolne ako bezdomovec v dome, kt. vlastnila moja mama). Kedze bolo leto spaval vonku na vzduchu. Ked sme nasli jeho telo, uz bol pravdepodobne cely den mrtvy.

Neviem sa vyrovnat s jeho smrtou. Neviem si odpustit, ze kvoli mne sme sa odstahovali. Stale premyslam, ze ak by sme s nim ostali vsetko mohlo byt inak. Mam pocit, ze jeho smrt som zapricinila nepriamo aj ja. Kvoli tomuto vsetkemu nemam chut do zivota. Hocikedy (ci doma, ci v elektricke) ma pochyti z nicoho nic smutok a zacnem plakat. Neviem sa pohnut dalej. Dostavam sirotsky dochodok a kazdy cent kt. miniem mi sposobuje muky:(

Prosim vas o pomoc. Ak by ste mi vedeli poskytnut kontakt na psychologa v Bratislave, kt. nie je drahy. Nemozem si dovolit financne nieco drahe.

Vopred dakujem
Veronika