Autor otázky: tana
leptospiroza
(číslo príspevku 242.569, zo dňa 11.11.2013. videné 271x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 242569:
Dobry den, mam nasledujuce tazkosti: uz vyse tyzdna mi teplota kolise od 36,9 do 37,5. Citim sa unavena, slaba, spomalena, mierne ma bolia svaly, prve dni ma dost bolela hlava, teraz uz len miernejsie, takze som 3dni mala dovolenku, aby som neochorela. Teraz sa pridala aj mierna bolest hrdla.
Co ma vystrasilo bola vyrazka/koprivka na vnutornej strane predlakti, ktora sa nahle prejavila najskor ako svrbenie po vecernom umyti vlasov (samponom, ktory pouzivam uz takmer rok), do hodiny ako vyrazky, neskor sa zliala do fliacikov a rano bola prec. (zda sa mi aj, ze mam obcas taku citlivejsiu pokozku, ako ked vas hryzie sveter)
Cca pred rokom som mala podobne teplotne priznaky asi 3 tyzdne(nelepsilo sa to, ani nehorsilo ani po dvoch davkach sumamedu), a potmom som bola dalsie 2 tyzdne doma s horuckami, zapalom priedusnice a bekterialnou infekciou a amoxixilinom, ktory konecne zabral.
To co ma vystrasilo je ta koprivka, lebo pred polrokom som myslela, ze je to nejaka alergia, alebo exem (objavila sa mozno 8-10x v priebehu cca mesiaca a stale do dna zmizla), ale az teraz som si uvedomila, ze odvtedy sa neobjavila, az teraz.
Neviem, ci koprivka ma suvslost s oslabenym organizmom, alebo je to prejav nejakej choroby, ale kamaratka, ktora studuje medicinu ma dnes vystrasila, ci to nebude leptospiroza.
Lebo moj priatel chova asi rok a pol potkanika zo zverimexu, ale von s nim nechodime, len pred 2ma tyzdnami sme boli u veterinara s nohou. Kamaratka povedala, ze sa mohol nakazit aj unho, alebo zo spiny na topankach a preniest to na mna. (ale mala by som to aj pred polrokom aj teraz?)
Je to mozne, mala by som ist na nejake vysetrenie kvoli tej leptospiroze? alebo ma kamaratka zbytocne stresuje a je to len zaciatok chripky alebo anginy, lebo kazdopadne nie som vo svojej kozi.
dakujem za odpoved