Odpovedal: Krovak
Re: migréna-súrne
(číslo príspevku 242.562, zo dňa 11.11.2013. videné 153x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 242562:
dobrý deň, s presnosťou značne ovplyvnenou tým, že som Vás nevidel a porakticky nemohol spraviť kompletné vyštrenie si dovolím povedať, že pôvod migrény je ponajviac v žalúdku, či presnejšie všeobecne povedané trávení. Samozrejme otázkou je, čo spôsobilo ten stav trávenia. Nepíšete to síce, ale predpokladám že keď Vás tá bolesť hlavy zobudila bola skôr ostrejšia (taká ako "agresívna"), než tupá, ťažká ako by zodpovedalo daždivému počasiu (navyše keď ste písali, že vás hlava často bolievala v lete, ktoré bolo značne horúce)

Ak sa teda nemýlim, bolo by dobré aby ste sa zahrievajúcemu a ostrému (pikantnému, pálivému, štipľavému) radšej vyhli alebo ho obmedzili, teda zázvoru si dajte trošku keď potrebujete zahriať (a môžem predpokladať, že pocit zimy nie je u vás príliš častý?), ale radšej nie veľa a takpovediac preventívne. Podobneje to napríklad s čiernym korením, pálivou paprikou (a chilli a pod), či napríklad chrenom. Bolo by však zaujímavé skúsiť, čo s vami spraví napríklad mätový čaj.
Čo naopak môžte a malo by vám prospieť (s prihliadnutím na možné alergie pochopiteľne) sú obilné kaše, obzvlášť z jačmeňa, ovsa, či pšenice, prípadne aj ryže. Ďalej tiež napríklad vývary (mäsové, zeleninové). Je toho viac, ale vo všeobecnosti skôr ľahké jedlá: viac zeleniny - radšej mierne povarenej a teplej ako čerstvej. A radšej menej bielej múky a sledujte čo Vám na to jedlo povie trávenie, pocitovo vie reagovať veľmi veľmi rýchlo.