Odpovedal: Ján
Re: Čo môžu spôsobovať mandle, liesky, slnečnica..
(číslo príspevku 242.415, zo dňa 30.10.2013. videné 263x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 242415:
No tak prvýkrát počujem, že niekto tak rád konzumuje mandle a denne, veď to ide aj do peňazí ak to kupujete v obchode. Mandle sa v reštaurácii ako príloha k vínu servírujú slané a opražené na oleji. Opražením sa mandle stávajú krehké a chutné. Samozrejme pečené v rúre nasucho, sú rovnako kvalitné, takto ich môžte konzumovať a mlieť do zákuskov. Sused iste mandliam rozumie a darúva Vám sladké mandle. Tým je pre Vás všetko bezpečné a dobrú chuť. V Bulharsku sa v obchodoch predávajú 5 dkg sáčky s jadierkami marhúľ a neboja sa, že sa od amygdalínu ľudia budú prevracať ako hrušky. Ale niekto môže byť na to citlivý. Vyšia ako znesiteľná dávka amygdalínu sa prejaví zrýchleným pulzom a činnosťou srdca a rozšírením zreničiek. Ako deti sme nevyhodili ani jednu kôstku zo sliviek a to ani zo zaváraných, veď jadierko je ozaj lahôdka. Lieska je silný alergén, má to moja vnučka. Pozabudla sa a zjedla jediný oriešok z mojej záhrady, opuchli a stŕpli jej pery. Antihistaminikum mala však poruke. O tejto alergii vie.