Odpovedal: Krovak
Re: bylinky na depku
(číslo príspevku 242.351, zo dňa 25.10.2013. videné 245x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 242351:
nuž, technicky vzaté to nie je zlé. Ako prolém trošku vidím, že užívate taký "guláš" z vecí, ktoré by "mohli pomôcť". Ono každá kúra by mala mať nejakú myšlienku - terapeutický princíp - ktorý vyjadruje čo chcete dosiahnuť. Obrazne by sa to dalo povedať takto: presdtavte si, že vás niekto postaví niekde v lese a povie vám chodte do bodu B. Ak si určíte smer kde je ten bod B tak sa k nemu môžete vybrať vcelku priamo. Ak si smer neurčíte môžte to robiť tak, že si vyberiete smer a pojdete ním, po chvíli smer zmeníte a pôjdete zasa inam a takto sa vlastne budete potulovať po tom lese až hádam ten cieľ nájdete.
Takže myslím, že nielen z pohľadu čínskej medicíny by bolo vhodné buď absolvovať vyšetrenie u terapeuta, ktorý vám ten "smer" určí, alebo sa posadiť, zamyslieť sa nad tým čo Váa vlastne trápi, kde je príčina a ako z toho von (a teda nájsť bylinku, alebo prípravok, ktorý toho pokrýva čím viac. A samozrejme priebežne sa nebáť ten postup zrevidovať - stav organizmu sa vie rýchlo zmeniť).

...z toho čo ste napísali sa dá určiť iba veľmi málo - skúste napríklad bližšie popísať tú nervozitu - ako sa prejavuje, čo ju zhoršuje, čo naopak pomáha, ako ju riešite. Tiež horší spánok - zle zaspávate, budíte sa v noci, máte živé sny? Čokoľvek Vás napadne.