Odpovedal: Jara
Re: Nikto nám zatiaľ nepomohol
(číslo príspevku 242.269, zo dňa 18.10.2013. videné 186x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 242269:
Janka- Eva. Váš manžel opakovane (v tom čase permnentne) dcére nadával veľmi silnými nadávkami. V tom čase Váš manžel permanentne ponižoval dcérinho priateľa. Trvale ho za všetko okrikoval, ohľadne hlasnejšieho hovoru a iných prkotín. Sama ste o tom písali.
Dcéra vo veku medzi 15. a 17.tym rokom samozrejme že bola veľmi ľahko ovplyvniteľná. Samozrejme že jej viac imponovalo keď jej nová rodina nenadávala a neponižovala ju ani jeho. Isteže sa jej páčilo, že ju zobrali ako dospelú a rovnocennú a jej priateľ spoločne so svojimi rodičmi jej poskytol zázemie.
To, že posledné (a veľmi citlivé )obdobie puberty strávila pod týmito vplyvmi, ju určite silno ovplyvnilo. Ak účasne dozrela a dospela, tak sa nečudujte, že je iná.
Iná neznamená jednoznačne že robí "správne" veci. Iná znamená len iná ako u vás.
Už ste si prečítali veľa aj rozumných postojov a názorov na vec. Teraz už je to na vašom pochopení-nepochopení príčin a následku.
Internet už veľa nových podnetov nedá. Toto musíte prežiť a uvedomiť si, že skratky neexistujú na všetko a ak by aj nejaké boli, nemusí to byť dobré. Proste teraz je ten čas, kedy si naplno uvedomujete následky. Možno ste v tom nevinne a väčšinu spôsobil váš manžel, neviem. Napriek tomu si myslím, že udalosti od cca 15-tich rokov Vašej dcéry boli len vrcholom ľadovca. Žila predsa s panovačným otcom od narodenia. Nemusíme to riešiť, ale všetko so všetkým súvisí.