Autor otázky: katarina
Manžel a jeho bývalá láska
(číslo príspevku 242.143, zo dňa 11.10.2013. videné 408x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 242143:
Dobrý deň,
chcela by som sa poradiť o mojom probléme. S manželom sme spolu chodili pár mesiacov, potom sme začali spolu bývať. Obaja sme chceli dieťa. Otehotnela som, dnes už máme štvormesačného syna a pred mesiacom sme mali svadbu. Manžel mi hovoril že on u žien nemal nejaký úspech, že ho žiadna nechcela a vraj ja som jeho prvá. Spomenul mi akurát to že sa mu veľmi páčila nejaká suseda. Keď som otehotnela tak som odišla z jeho bytu kde sme spolu bývali do svojho lebo mi bolo veľmi zle, bola som blízko rodičov ktorý sú na dôchodku. Manžel chodil do práce. Keď sa o dva mesiace ku mne nasťahoval zmenilo sa jeho správanie ku mne, ani ma neobjal, nepobozkal, celé moje tehotenstvo sme fungovali ako manželia po 40 rokoch manželstva. Keď som sa ja pokúsila k nemu pritúliť tak ani nereagoval.
Keď sa nám narodil syn (mala som komplikovaný pôrod cisárskym rezom) manžel s kamarátmi oslavoval a podnapitý mi povedal že ja som tá pravá a že mňa a malého nechce nikdy stratiť a že čo on všetko prežil že aj nešťastnú lásku.
Zo zvedavosti som sa opýtala že kto je tá jeho nešťastná láska, povedal mi že je to suseda jeho rodičov, že jej písal ked mal 20 rokov zaľúbené listy a že namiesto nej mu na ne odpovedal niekto iný a ona mu ich nosila do schránky. Ona aj s jeho bratom si z neho a tých kistov robili srandu. Nakoniec mu napísala že ona ho nikdy neľúbila a vraj si našla iného, vraj nejakého feťáka ako sa manžel vyjadril.
Na toto všetko by som aj zabudla kebyže nenačapám manžela ako si jej fotky pár dní ako som prišla z pôrodnice nepozeral na facebooku. Raz si ho nechal zapnutý a išiel do obchodu a tak som mu pozrela do pošty. Písal jej veľmi často, všeliaké ľúbostné básne alebo si spolu len tak písali a už aj vtedy ked poznal mňa.
Neviete si predstaviť ten hrozný pocit, tá bolesť vo vnútri. Akurát sa mi narodilo bábätko a našla som mu toto. Pýtala som sa ho nato a on mi začal hovoriť že on ako malý mal nejaké zdravotné problémy a že jedol lieky od ktorých bol agresívny a že deti sa s ním nechceli hrať a vysmievali sa mu. Vraj mal nejakú kamarátku Evu s ktorou sa hrával a ktorá potom odišla s rodičmi do zahraničia a potom stretol túto ktorá mu ju pripomínala lebo mala podobné dlhé vlasy. Hrala s ním vraj futbal, správala sa ako chalan a nadávala. A jemu sa to páčilo.
Pýtala som sa ho že prečo si začal so mnou atď. Povedala som mu že ja chápem ak k nej ešte niečo cíti že za svoje city nikto nemôže ale že on musí chcieť na ňu zabudnúť. Proste že sa snažiť s ňou nekomunikovať a nestretávať ju. A on že ona je suseda jeho rodičov a že on ju má stále pred očami. Pripadala som si ako taká najväčšia chudera na svete. Hovoril mi že jej písal básne že vždy po TV novinách jej nejakú napísal a to trvalo roky.. Teraz má 36. Ale že nepísal len jej že vraj písal aj iným. Pravda je že jej prestal písať ked sme zverejnili na facebooku že sme vo vzťahu. On mi ešte tvrdohlavo povedal že on ju pozná od mala a že je to iné ako ked niekoho spozná v dospelosti. A že jej môže napísať čo chce. Ona aj jeho brat si robili srandu z tých listov, sú dobrí kamaráti a možno aj viac ako kamaráti.
Nakoniec som mu povedala že nech si vyberie kto je pre neho dôležitejší či ja a dieťa alebo ona.. Potom si to uvedomil a mal hneď iné reči.
A ešte jedno poníženie na mňa čakalo na našej svadbe, ja som ju na svadbe nechcela a ona nám prišla aspoň zablahoželať do kostola a videla som manželov zaľúbený pohľad na ňu.
Nie som si istá manželovými citmi ku mne, ako sme si veci vyjasnili začal sa správať ku mne lepšie ale teraz to zase akosi upadá.. On nie je zlý človek ale je to celé akési divné..