Odpovedal: Lu
Re: potrebujem už odbornú pomoc?
(číslo príspevku 241.755, zo dňa 05.09.2013. videné 155x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 241755:
Ja budem stručná, možno tvrdá, ale život máme každý taký akým si ho urobíme:
1. Prestaň sa ľutovať.
2. Postav samu seba na 1. miesto vo svojom živote.
3. Minimalizuj kontakt s príbuznými, ak Ti vadia.
4. Prestaň sa snažiť. ŽI!
5. Zapamätaj si, že môžeš zlyhať. Aj v práci a aj doma a aj v živote. Si len človek. Mysli len na svoje dobro. Pracuj iba toľko hodín, za koľko ťa platia, prácu si domov nenos.
6. Začni sa aktívne venovať vlastným záľubám, koníčkom a snom. Kľudne začni behať, ak už to nerobíš. Dve hoďky na relax po práci sú idálne.
7. Oznám túto zmenu svojho postoja k životu svojmu mužovi a deťom, nech ťa podporia. Ak nepochopia, budú mať problém oni, lebo budú mať doma zrútenú ženu a matku, ktorá im "radosť robiť nebude".

Lenka, kým sa nezačneš mať rada, neposunieš samu seba na vrchol svojho osobného piedestálu, tak nič sa Ti v živote nezmení. Je to obrovská zmena poprehadzovať si osobné hodnoty, ale inak to nejde. Ak tieto slová pochopíš správne, tak si za pár týždňov budeš hovoriť: Keď sa mám ja dobre, majú sa dobre aj všetci okolo mňa! Nebudú ťa zaujímať tí druhí, budeš sa usmievať Ty, Tvoj muž, Tvoje deti.

V prípade, že nezvládneš sama túto zmenu životného postoja, dohodni sa sedenia s psychológom. Potrebuješ o svojich problémoch hovoriť a počuť na ne iný názor.