Odpovedal: Jara Lenke
Re: potrebujem už odbornú pomoc?
(číslo príspevku 241.754, zo dňa 05.09.2013. videné 163x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 241754:
Milá Lenka. Adresujete to síce pre Perlu, ale dovoľte dve veci aj odo mňa:
Prvá vec, píšete, že práve zmierenie sa so stavom vzťahov Vám robí problém, " a práve to mi robí problém zmieriť sa s tým, lebo ma to veľmi trápi a nejde to z hlavy von lebo stále žijem v tom prostredí s mojimi príbuznými ktorí to spôsobili.". Prijať veci, keď ich nevieme zmeniť,znamená pokoru. Je to najťažšia vec, málokomu sa podarí celkom, ale môžete, musíte sa pokúsiť. PRIJAŤ znamená pochopiť, že nech sa akokoľvek budete trápiť samu seba, Vy tých ľudí nezmeníte. Zmeniť viete iba Váš postoj, teda veci zmeníte vo Vašej hlave. A to sa dá.
Druhé: "Dúfam že príde aj lepší čas len vydržať dovtedy a hlavne mať silu na všetko okolo mňa." Nepríde lepší čas. Život žijete len raz. Čakať, že "tí druhí..." niečo spravia inak, čakať, že situácia bude lepšia, a potom príde ten lepší život, je celkom iste zbytočné a iba sa budete ďalej trápiť čakaním. Nič nepríde samé a ani jeden deň života sa Vám nezopakuje. Budete ho prežívať tak, ako ho dokážete prežívať. Ani lepšie, ani horšie. Nebojujte neustále, hrozne Vás to vyčerpáva.
Je dobré mať jednu vernú dušu, ktorej občas môžete porozprávať, čo Vás aktuálne trápi, a nemusíte čakať, že to vyrieši. Proste bútľavú vŕbu. Vyrozprávajte sa a ďalej neriešte.
Možno potrebujete pomoc v tomto. Nech Vás niekto počúva. Nezáviďte všetkým tým "iným", zdanlivo pekne žijúcim ľuďom. Každý má niečo a každý musí raz za čas prehodnotiť, čo ho posilňuje a čo ho vyčerpáva. Každý máme svoj vlastný boj. Najčastejšie samého so sebou.
Prajem Vám veľa síl. Nie na boj " s nimi...". Na vysporiadanie a zmierenie sa so sebou.