Odpovedal: Perla
Re: potrebujem už odbornú pomoc?
(číslo príspevku 241.753, zo dňa 05.09.2013. videné 178x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 241753:
Len smrť je nezvratná. Všetko sa dá ovplyvniť. Len máte obdobie, keď sa Vám zdá, že len k horšiemu. Ale nie je to tak. Často zabúdame byť šťastní z toho podstatného. Vo Vašom prípade je to Vaša rodina, ktorá (ako uvádzate) Vám problém nerobí.Som približne vo Vašom veku a do úzkych ma život ženie každý rok a zakaždým som na to citlivejšia. Takýmto "tréningom" som však zistila, že nie všetko mám riešiť ja a veľa zaťažujúcich vecí využívam vo svoj prospech. Napríklad som vhupla do nových činností, následkom čoho som odsunula nabok to staré nepríjemné, čo po čase už nemám potrebu riešiť vôbec. V začiatkoch som sa snažila svoje neblahé pocity stále v sebe rozoberať, hľadať chyby, východiská, dôvody a nejako to opravovať. Ale som sa len zbytočne trápila niečím, čo na druhej strane nebolo v podstate vôbec vnímané. Vyčítame ľudom, že majú to či ono v paži, ale pravdou je, že ani my by sme sa nemali všetkým zaoberať, byť každému podľa jeho gusta, každému sa páčiť, vyhovieť mu. Ak Vás niekto nechce mať rád, nenariekajte nad tým. Niekedy sa s ľuďmi nezblížite práve preto, lebo sa o to horlivo snažíte. Všetkých najbližších, čo Vás milujú, máte pri sebe, tak im to opätujte. Ale nie umáraním sa z niekoho iného.
To, čo Vám píšem, nemusí nič riešiť, ale aj môže. Musíte si vážiť hlavne samu seba, cítiť vlastnú hrdosť. Už som tu niekde aj písala, že som vo vlastne širokej rodine asi jediná, čo s nikým nie je pohnevaná. Prečo? Nikoho neriešim, nikoho nesúdim, nikomu nezávidím a nikomu sa nepchám. S mnohými som sa nestretla už roky, ale tie príležitostné stretnutia sú milé.
Viem ako bolí, keď Vás niekto z rodiny odmieta. V mojom prípade to boli samé vykonštruované hlúposti a málokto sa mi za tie neprávosti ospravedlnil. Keby som však na zadosťučineniach stavala svoj vzťah k nim, doteraz spolu nekomunikujeme.
Lenka, ak je vo Vašom prípade konkrétna "lavína", čo uvoľnila zlé vzťahy a nie ste jej príčinou, prestaňte sa tým umárať. A to isté aj v tom prípade, ak ste príčinou a snažili ste sa o nápravu. Koľko aktívnych rokov máte ešte pred sebou? Chcete ich prežiť s pesimistickými myšlienkami o ničotnej budúcnosti? Určite nie. Zaručene máte okolo seba veľa vecí, čo sa Vám daria, len to vnímate ako stereotyp. Starneme, priberáme, vráskavieme a čo? Ja veľmi rada pôjdem na dôchodok a zbavím sa pracovného stresu. Nebudeme síce už krásne mladice, ale môžem byť milé a pekné dámy, nie?
Držím Vám palce, aby ste v sebe objavili aj pozitívne myšlienky a boli optimistickým vzorom pre Vaše deti.