Autor otázky: Tibor
Tak už končím? zdrav..problém s TK aj celkove
(číslo príspevku 241.745, zo dňa 04.09.2013. videné 356x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 241745:
Dobry deň,chcem stručnú radu-pomoc.muž,62 zhoršenie
všetkych funkcii-behom 2 rokov strata fyz.a psych.vitality,aj ostaných aktivít s rychlo stúpajucim TK-pred ľ rokmy sys. rano :160 t Dia 100 ráno.Pri námahe viac námaha je už prejsť 10 m.Tohto rohu je rano TK od 180/118 Samozrejm-x vyšetrení,rozne lieky /už 20 rokov ale ani vtedy nezaberali/CHCEL BY som odpoveď,či existuje liek,ktorý by mi pomohol pred skolabovaním.Predtým mi davali nytroglycerin.Kontrolne interné vyšetrenia po 6 mesiacoch,po infarkte IM po 3m.Potom som prestal brať medicam.Tlak hore nešiel,ale bolesti hlavy boli všelijaké bolestivé na nevydržanie až po /nevidím,nepočujem.Iné chorobi samoz.sú:Ast.bronchitída,ťažká disperzna,NCmP v 2OO7 a 2011niekedy sa mi zdá,že aj Alzheymer ma navštívi-strátam nie len myšlienky a pod.ale aj veci,skoro denne niečo odložím a hľadám veci aj pol dňa. zmätenosť ?CT aj MR nič zvláštne.Denne musim ležať pre neshopnosť vykonať aj malé práce. K tomu nejaké coxatrozis a pod.ortopedické nálezy. Som ID asi 10 rokov.Nebojim sa konca,niečo by som ešte chcel dokončiuť,v niečom pomôcť manželke všetko robí sama aj v záhrade aj na dvore od kurenia,po zber v záhrade,orba-skladanie dreva na zimu,hrať sa s vnukom a ja sa dnuka vyvalujem,TV a čítanie-pre zlé oči max 10 minút-potom závratY.
S týmto manželke dnešné 60 asi nepomôžem. Ani na jedneho Mudr.nemám zlé slovo,a ani spomienky.
Bol som vždy v takej sfere zamestnaní,kde fyzická námaha bola minimalna.Ale to je už pred vyľe 40 rokmi.Nepijem,nefajčím.Hospitalizovaní asi 15 krat od 1970

Vratil by som sa k otázke konkretnej? Tak ako niektoré korty spreye pre broncho záchvatoch a pod. neexistuje žiaden taký rýchlopôsobiací liek okrem Nitroglyc.?Iní majú aj nejaké iné,čo im pomáha pr pocite KO.odpadu?Niečo ako Ventolin pri nedos.dýchaní.Liek prvej pomoci? A u internistu? Ďakujem.