Odpovedal: Jara
Re: migréna
(číslo príspevku 241.705, zo dňa 01.09.2013. videné 193x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 241705:
Mila Daniela, normalne prezivam, co ste mali, ake bolesti... Tiez som mala moje migreny trochu mimo neurologickej diagnostiky. tiez mi nechceli dat tie lieky, co oni predpisuju, lebo moja "migrena" nemala vsetky priznaky migreny. Nemal som auru, svetloplachost a pod. Ale zato som mala take bolesti hlavy, ktore pokojne prepukli uprostred noci po celkom normalnom dni bez stresov, bolesti boli podobne neznesitelne ako tie vase. Nedalo sa lezat, nedali sa zmiernit ziadnym volnopredajnym liekom.Natierala som si spanky, celo s extraktmi z bylin, olejcekmi, hocicim, davala studene obklady, nic... Len s tym rozdielom, ze moje migreny medzi 36. a 50. rokom zivota byvali trojdnove, nie zriedkava az stvordnove. Dvakrat do mesiaca, niekedy aj kazdy tyzden, teda 4x. Raz som uz nevydrzala a dozadovala som sa vysetreni v case krutych bolesti. Poslali ma z na neurologiu, na ocne, k ortopedovi, k internistke. Pamatam sa, ako som vzdy hodiny cakala v cakarnach s krutou bolestou, kym min zhrnuli po troch dnoch vysledky- ze zaver- nic sa nenaslo, mate asi obvykle tenzne bolesti hlavy, tak presne pri stanoveni "diagnozy" po 3dnoch ma konecne hlava prestala boliet.
Potom raz iny neurolog povedal, ze sice nemam typicke priznaky migreny, ale ze on mi skusi teda ten Maxalt. Ten mi skutocne pomahal. Z neho ma aj presla bolest, ale po case zachvaty prichadzali zriedkavejsie. No a tiez ma tie 3 dnove presli az s prechodom. Cize jasne hormonalne podmienena migrea.
Teraz od vcera trpim neutichajucou bolestou hlavy asi z pocasia. No intenzita bolesti ani zdaleka nie je taka silna, ako byvali moje 3 dnove migreny.