Odpovedal: Luigi
Re: kašel, potenie, priedušky
(číslo príspevku 241.154, zo dňa 15.07.2013. videné 368x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 241154:
Pichľavá bolesť na prieduškách, môže byť spôsobená zvýšenou námahou, prípade aj zaseknutím niektorého stavca v hrudnej chbrtici - tak či tak tipujem že sa to dá definovať ako sťažené dýchanie. Pobolievanie hrdla môže byť spôsobené zmenou napríklad zmenou klímy (počasia) - určite posilniť imunitu - čaj lapacho je ževraj dobrý, veľa vitamínu C a pod. More má zväčša priaznivé účinky na respiračné a kožné choroby, v tvorom prípade ti mohlo uvoľniť nos a dýchacie cesty avšak účinok mora je podľa destinácie buď krátkodobý alebo dlhodobý. Slzenie pri dlhšej práci s počítačom je bežný jav odporúčam očné kvapky (umelé slzy) pretože oko sa vysušuje, pretože je znížená frekvencia žmurkania.
Zeleno-žltý hlien signalizuje ochorenie priedušiek, keby išiel do hneda resp s prímesou krvi to už by boli pľúca, keď hovoríš, že to trvá dlhšie dal by som si pozor aby mi to nezišlo na pľúca to by bolo oveľa horšie. Zapchatý nos môže byť spôsobený chorou, alergiou alebo aj výchýlenou nosnou prepážkou. Ak si alergická na trávy, pele resp čokoľvek čo sa vyskytuje momentálne v ovzduší (pozri peľové správy) môžeš mať zdúrené sliznice, ktoré vyvolávajú pocit upchatého nosa. (aj mlieko a mliečne výrobky dosť zahlieňujú sliznice) Pocit zaľahnutých uší môže byť spôsobený vychýlením stavca v krku alebo v tvojom prípade pravdepodobnejšie nejakým respiračným ochorením. Je jasné, že sa necítiš vo svojej koži keď sa cítiš ako keby si mala teplotu ale ju nemáš. Pri zápale by sa mala zvýšiť teplota, možno je to len nevyležená choroba prípadne jej dozvuky, pri naparovaní by sa ti malo aspoň na pár minúť uľaviť.
Určite by som doporučil veľa oddychu, tekutín, vitamínu C, kvapky do nosa a ešte nejaký horúci nápoj výborný je aj zázvorový čaj. Osobne by som si dal rozumné dávky paralenu, acylpyrínu alebo ibalginu - samozrejme iba jeden z nich. Ak by to neustúpilo nejaký týždeň tak to bude nejaký vírus na ktorý zaberú jedine cielené antibiotiká, inak si nepomôžeš...