Odpovedal: Dagmar
Re: útek domov
(číslo príspevku 240.967, zo dňa 04.07.2013. videné 249x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 240967:
Problem vidim v tom, ze taky clovek v takej situacii nedokaze mysliet jasnou hlavou. Pisete prilis malo, ak ste chory,mate panicku alebo uzkostnu poruchu, beriete na to aj prislusne lieky? Mate nieco na upokojenie pri sebe (benzodiazepin - Lexaurin, Neurol atd)? Kde sa nachadzate, vramci svojej krajiny,len v inom meste, alebo v zahranici?
To vsetko su dolezite informacie.
Takisto nepisete, ake vazne to je...ale ak ste este schopny pisat na internet, tak este myslite zcasti jasne. Museli by ste doplnit informacie.
Ako zaklad by som na Vasom mieste: schladila hlavu (kludne pod kohutik do vane alebo sprchy a pustit vodu na hlavu), je to sice sokova metoda, ale zvykne pomoct v mnohych situaciach, dalej pokojne dychat, nadych-vychych, nie hlboko, lebo dojdete k hyperventilacii, takze plytsie, alebo do papieroveho vrecuska, ak mate po ruke, ak mate lieky, uzit liek na ukludnenie, ale len 1 tbl. Ak ste v stave, ze to zvladnete prekonat sam, zavolat - trebars domov alebo niekomu, komu doverujete, v opacnom pripade mate vzdy moznost zajst na pohotovost ktorejkolvek najblizsej psychiatrickej kliniky, nebojte sa, nikto Vas nehospitalizuje len tak, je tam lekar, ktory sam rozhodne o stave a zavaznosti pacienta a casto staci hodina rozhovoru, lieky a pacient moze ist domov.
Zrejme v ste v zatazovej situacii a nemate oporny stlp, mozno ste doteraz neboli zvyknuty na to bit sa v zivote sam za seba, mozno vzdy bol niekto na blizku, kto pomohol (mamka atd).
Nepisete ani vek, nic......takze sa da fakt len hadat...
V najhorsom pripade sa da este zavolat RZP, ale tam by Vas tiez len vysetrili, tlak, pulz, vysvetlili dychanie a nechali Vam 5-10mg diazepamu a odisli by, iba ak by ste nastojili na hospitalizacii, vzali by Vas, urcite ano, zalezalo by od stavu a rozhodnutia privolaneho lekara.

Inak - osobne som toho nazoru, aj ked sa tu do mna mnohi za to obuju, ze treba nieco aj vydrzat, je to trening, ak ste ale vazne psych. chory, tak nie ste sposobily zit daleko od opory rodiny, tym padom ak ste napr. mimo krajinu a ste labilny, je lepsi navrat. Na druhej strane, je vela pripadov, kedy sa labilnejsi jedinci vycvicili prave takto, ze nemali moznost sa vratit, tak im ostalo iba jedno - zacat verit sebe a opriet sa o seba samotneho...a to sa da fakt len v terene, doma u rodicov NIE.