Autor otázky: František Krasňan
Dlhotrvajúca bolesť v hrdle a krku
(číslo príspevku 240.671, zo dňa 12.06.2013. videné 392x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 240671:
Mám 43 rokov a môj problém je nasledovný. Od začiatku marca ma začalo bolieť v hrdle a spredu v krku. Neprišlo to naraz, ale postupne prišla bolesť akoby s presílenia pri cvičení, neskôr bolesť pod hrtanom vpravo, potom také napätie po boku krku spredu, akoby boleli tie žily. Tieto bolesti sa do dnešného dňa opakujú. Najhoršie to bolo, keď ma to bolelo ako po futbalovom zápase keď si riadne vykričíte hlas a na druhý deň to všetko v hrdle štípe. Tieto bolesti a nepríjemné pocity sa do dnešného dňa stále striedajú (plávajúca bolesť). Bolí to celý deň, v noci spím veľmi dobre.
Vyšetrenia: ORL 2x, stery u ORL, endokrinologické, RTG pľúc, alergologické, gastro endoskopické vyšetrenie žalúdka a pažeráka, EMG na tetániu, toho času vyšetrený aj u psychiatra s doporučením k psychológovi na terapiu. Všetky vyšetrenia bez nálezu čiže negatívne. Liečba 1x preliečený antibiotikami Bioparox a Azitromycín, kloktanie šalvia, repík, harmanček, Tantum verde cukríky. Moje ďalšie problémy liečim sa na neurológii problémy s C chrbticou a Th chrbticou. Na C3 drobný osteofyt a na Th kyfoza s drobnou spondylosou podla Scheumanna. Bojím sa že to je nejaká rakovina, alebo nejaká zlá choroba. K lekárovi som doteraz chodil asi raz za dva roky.
Moje povolanie je práca na stavbe. Prosím o radu aké vyšetrenia mám ešte podstúpiť na zistenie príčiny bolesti prípadne iné rady. Ďakujem.