Odpovedal: Juraj
Re: hak
(číslo príspevku 240.213, zo dňa 16.05.2013. videné 181x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 240213:
Potrebné informácie sa dozviete v informácii k lieku (link ŠUKL na úvodnej stránke), u výrobcu či dodávateľa lieku:

"Ak zabudnete užiť Cilest
Ak zabudnete užiť jednu tabletu (medzi tabletami nemá byť rozpätie väčšie ako 24 hodín), vynechaná tableta sa má užiť hneď, ako si na to spomeniete. Nasledujúca tableta sa má užiť vo zvyčajnom čase. To znamená, že počas jedného dňa sa môžu užiť dve tablety.
Ak vynecháte dve tablety v prvom alebo druhom týždni užívania, majú sa užiť dve tablety v deň, kedy si na to spomeniete a dve tablety nasledujúci deň. Potom užite jednu tabletu denne podľa pokynov, až kým sa nedoužíva celé balenie. Okrem toho sa má použiť aj iná spoľahlivá doplnková nehormonálna antikoncepčná metóda dovtedy, kým neužijete tablety bez prerušenia 7 dní za sebou.
Ak vynecháte dve tablety v treťom týždni, ihneď treba začať užívať nové balenie. Okrem toho sa má použiť aj iná spoľahlivá doplnková nehormonálna antikoncepčná metóda dovtedy, kým neužijete tablety bez prerušenia 7 dní za sebou.
Ak vynecháte tri tablety kedykoľvek počas prvých troch týždňov užívania, ihneď je potrebné začať užívať nové balenie. Okrem toho sa má použiť aj iná spoľahlivá doplnková nehormonálna antikoncepčná metóda dovtedy, kým neužijete tablety bez prerušenia 7 dní za sebou."

Zdroj: www.sukl.sk