Odpovedal: Jana38 pre Natáliu
Re: BORELIOZA
(číslo príspevku 240.160, zo dňa 13.05.2013. videné 299x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 240160:
Natália čo najskôr ,najlepšie zajtra navštívte lekára a žiadajte liečbu ATB.V tomto štádiu sú testy zbytočné.Máte typické klinické príznaky(erytém +"ťahanie" v nohe),vtedy nie je žiadny racionálny dôvod vyšetrovať protilátky,či nebodaj čakať 1 ďalší mesiac na testy...Pri klinických príznakoch,aké máte(a ešte aj po zaklieštení má byť neodkladne zahájená liečba (tetracyklínové ATB) v dostatočnom dávkovaní a aj dostatočne dlho.
Jozef píše najmenej 14 dní.Ja si ho dovolím doplniť,že 14 dní je minimum z minima.:-( Niektorí zahraniční lekári,autori rôznych vedeckých štúdií o LB odporúčajú liečbu zachyteného skorého štádia v dĺžke 4-6 týždňov,a nie v dávke 200mg / deň,ale až 400 mg... A to nehovorím o tom,že mnohí lekári seba a svojich rodinných príslušníkov,alebo známych liečia presne takto.(4-6 týždňov)...
Veterinári psích pacientov 30 dní.
Baktéria borélia nie je totiž taká "primitívna" baktéria,ako baktéria-ie,ktoré zapríčiňujú napr. angínu...
Pri neliečenej,alebo zle (slabo) liečenej borelióze hrozí reálny (a častý) prechod do ďalších a na liečbu už oveľa menej reagujúcich štádií a aj foriem tejto hnusnej (a časťou odbornej verejnosti podceňovanej)choroby. Nie je zriedkavosťou,že ľudia s nerozpoznanou,alebo aj rozpoznanou,ale nedostatočne liečenou chorobou skončia v invalidite.
P.S.pre viac informácií navštívte weby
1.pacientske informačné stránky)ktoré pochválili aj niektorí lekári,s ktorými sa poznám)
http://www.borelioza.cz/
2. web stránky lekárky,ktorá sa diagnostike a liečbe LB venuje roky
http://www.borelioza.sk/