Odpovedal: JA
Re: Škodlivosť cukru
(číslo príspevku 239.897, zo dňa 29.04.2013. videné 303x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 239897:
Jana38, súhlasím s vami, ja som tiež písala že všetko s mierou. Dokonca existuje aj znášanlivosť potravín podľa krvných skupín, ale čo je na tom pravdy to neviem. Čo jeden neznáša, druhému robí dobre. Je vraj dokázané že závislosť na cukroch neexistuje, ani hyperaktivitu detí cukor nespôsobuje. Glukóza je zdrojom energie pre väčšinu telesných buniek a pečeň si ju ukladá vo forme glykogénu do zásoby, aj na vyrovnanie hladiny cukru v krvi. Tiež zubné kazy nespôsobuje samotný cukor ale baktérie a môj názor, u detí keď tvrdé cukríky rozhrýzajú, môže sa narušiť sklovina. U mojej babky asi skôr zohrávalo veľkú úlohu, to ovocie, hlavne pomaranče. Ovocie síce tiež obsahuje cukry, ale aj iné cenné látky, vitamíny-antioxidanty, vlákninu, plní si očistný program. Kvalitná čokoláda tiež obsahuje antioxidanty -horká, je prospešná pre cievy. Horšie je to s tukmi v zákuskoch, z tých mala asi babka aj nadváhu. Neobhajujem konzumáciu cukrov, ale ani si nemyslím že by boli pre ľudí také nebezpečné, ako niekde vypisujú. Každý výskum dokazuje niečo iné. Samozrejme že každý sa má riadiť vlastným rozumom, naučiť sa trocha počúvať signály svojho tela, toto môžem, toto nie, potom by možno nebolo napr. toľko žlčníkových záchvatov. Ale nie sme všetci rovnakí, každý sme ako sa hovorí z iného cesta, každý máme iné priority v živote, životospráve, rozhodujúca je aj dedičnosť a náchylnosť na rôzne choroby.