Odpovedal: Max
Re: Poplatok za umelé oplodnenie
(číslo príspevku 239.775, zo dňa 24.04.2013. videné 274x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 239775:
Sledujem túto problematiku už dlhšie.
Sú firmy, ktoré robia s ejakulátom hodinové procesy a tvrdia, že ho zbavia prostaglandínov, antigénov, prostatickej tekutiny (a iných nežiaducich látok) a vyberú iba tie najrýchlejšie spermie a potom to vstreknú, cena je v stovkách eur. Osobne pochybujem o účinnosti separačných procesov, ale dajme tomu.
Iné firmy s ejakulátom nerobia skoro nič alebo nič a za niekoľko desiatok eur vstreknú cca 1 ml ejakulátu do maternice (okolo 80 eur).
Podľa výpovedí žien sú obe metódy v pohode.
Každá žena je samozrejme iná a inak reaguje a obsah prostaglandínov v ejakuláte je rôzny, takže je nemožné zovšeobecňovať. (Niektorá žena má problémy aj po normálnej ejakulácii do pošvy).
Otázkou je, či je bunková stena epitelu v maternici v strede cyklu pre prostaglandíny priepustnejšia ako bunková stena epitelu pošvy + krčka.
Skúsenosti mojej partnerky naznačujú, že počas ovulácie (kedy je krčok mimochodom omnoho voľnejší) nie je najmenší problém a podotýkam, že v jej prípade sa žiaden bolestivý kŕč nevyskytol.
Aj pri orgazme dochádza k silným sťahom maternice, tieto kŕče sú však bolestivé iba pred a čiastočne počas menštruácie (vtedy však nemá zmysel vstrekovať ejakulát).
Sťahy maternice počas orgazmu navyše často vedú k nasatiu malého množstva ejakulátu do maternice a nič sa nedeje.
Takže netreba hneď šíriť paniku ;)
Ak však máte s kŕčmi vyvolanými ejakulátom osobnú skúsenosť, napíšte o tom, zaujíma ma, ako a kedy k tomu došlo.
Každá informácia má zmysel v kontexte otehotnenia.